Brigmanis: Valdība strādā labi; problēma ir neizdiskutētu priekšlikumu publiskošanā (132)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru kabinets strādā labi, bet nodokļu reformas un papildu finansējuma meklējumu kontekstā problēma ir neizdiskutētu priekšlikumu publiskošana, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tā Brigmanis atbildēja uz jautājumu, vai laikietilpīgā virzība šajās lietās neliecina par valdības rīcībnespēju. Ja «apkārt» mazāk tiktu stāstīti vēl negatavi varianti, tad darbs pie izmaiņu sagatavošanas būtu efektīvāks, norādīja politiķis. Viņš skaidroja, ka pārāk liela atklātība noved pie nekonstruktīva darba, tāpēc Brigmanis pats atturēsies sniegt komentārus par šiem jautājumiem, lai nekomentētu negatavus priekšlikumus.

ZZS par šo jautājumu turpinās spriest pirmdien plkst.13 valdes sēdē. Brigmanis cer, ka Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji sēdē prezentēs tālākos soļus. Viņš norādīja, ka vēl neskaidrajos jautājumos koalīcijai būs jāpanāk kompromiss.

Kā ziņots, koalīcijas partneri panākuši vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu, savukārt par lielāku iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies, 14.jūnijā pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Attiecībā uz IIN progresivitāti koalīcijas partneri vēl sagaida FM aprēķinus, lai turpinātu diskusijas.

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri - pa pus procentpunktam - pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums.

Valdošās koalīcijas sarunas par nodokļu reformu varētu noslēgties pēc divām nedēļām, 14.jūnijā norādīja Kučinskis.

Komentāri (132)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu