Arņa Krauzes tautastērpa gatavošanu aizkavējuši Vējoņa sievas brunči (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Žurnālists un TV3 ziņu diktors Arnis Krauze (40) pastāstījis, ka šajā pavasarī tautastērpu pasūtījis pie tiem pašiem meistariem, kur Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa sieva Iveta – iespējams, ka tā gatavošanu aizkavējis tieši Vējones pasūtījums.

Krauze pēc ietērpa devies uz aušanas darbnīcu «Vēverīšas» Cēsīs un izvēlējies Piebalgas klasisko tautastērpu, kas sastāv no «gara mēteļa un ļoti «špāsīgas» cepures», jo pats nāk no laukiem Liezerē.

«Brīdī, kad man tika noņemti mēri, uz stellēm stāvēja Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundzes brunči. Lai gan sākumā tika runāts, ka mans tautastērps būs gatavs jau uz Jāņiem. [..]Pašlaik gatavs ir tikai krekls un bikses, taču es meistari nesteidzinu. Saprotu, ka prezidentes kundzes brunči ir prioritāte,» žurnālam «Privātā Dzīve» jokojas diktors.

Krauze plāno tautastērpu valkāt Latvijas simtgades svinībās, nākamajos Jāņos, 2018. gada Dziesmu un deju svētkos, kā arī televīzijas tiešraidēs.

«Finansiāli tas, protams, nav tas pats, kas aiziet uz «Н&M» veikalu un nopirkt kreklu vai bikses. Dārgākā lieta ir mētelis, taču tas patiešām ir pamatīgs. Savukārt bikses un krekls, manuprāt, bija ļoti samērīgās cenās. Cik atceros, tad, piemēram, bikses maksāja tikpat, cik veikalā «Zara». Ap 40-50 eiro. No lina auduma šūts krekls maksāja ap 30 eiro.

Izmaksas nav astronomiskas, turklāt maksāšana notiek pa daļām. Lai tiktu pie sava tautastērpa, ātrais kredīts nav jāņem. Sākumā jāiemaksā tikai mazs avanss,» informē Krauze.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu