Aprit 20 gadi, kopš Maiks Taisons Holifīldam nokoda ausi (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Splash News / Vida Press

28. jūnijā aprit 20 gadi kopš vienas no slavenākajām cīņām pasaules boksa vēsturē, kad eksčempions Maiks Taisons, sadusmojies par to, ka čempiona titulu aizstāvošais Evanders Holifīlds viņam iesita ar galvu pa seju, nokoda pretiniekam gabaliņu auss.

Auss košanas incidents notika trešajā raundā, un, pamanījis nepiedienīgas izdarības, tiesnesis Milzs Leins cīņu apturēja, lai Taisonam izteiktu brīdinājumu.

Pēc tam cīņa atsākās, taču Taisons jau bija sajutis asiņu garšu, tāpēc iekodās Holifīldam otrā ausī, un šoreiz viņa zobos palika gabaliņš konkurenta auss. Nedaudz to pakošļājis, Taisons ausi izspļāva uz ringa dēļiem.

Pēc tam gan cīņa tika pārtraukta, bet Taisons – diskvalificēts.

Šī 1997. gada cīņa sporta vēsturē iegājusi ar nosaukumu «The Bite Fight», un speciālisti joprojām lauza galvu, kāpēc Taisons šādi izrīkojās. Populārākā versija ir tāda, ka Taisons nojauta, ka zaudēs ar nokautu, tāpēc centās «ar godu» iziet no šādas situācijas.

2009. gadā Taisons Opras Vinfrijas šova laikā publiski atvainojās Holifīldam. Evanders atvainošanos pieņēma, taču joprojām dzīvo bez auss gabaliņa.

Evandera Holifīlda auss.
Evandera Holifīlda auss. Foto: Splash News / Vida Press

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu