Liepājnieks Ivo Fomins: Gaidīt, ka Ivans pats atnāks mājās, jau ir utopija (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

1. jūlijā pazudušā piecus gadus vecā Liepājnieka Ivana Berladina meklēšanā iesaistījušies arī visā Latvijā pazīstami liepājnieki, piemēram, mūziķi Ivo Fomins un Ainārs Virga, kā arī mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics.

«Mēs visi Liepājā ceram, ka viņš atradīsies un būs dzīvs. Cerība ir, bet, zinot, cik dienas pagājušas kopš viņa pazušanas, nu jau šķiet - kur tik daudz dienu tāds mazs puika varētu staigāt? Tā Liepāja jau nav tik liela. Ir jau arī izmeklēta visa pilsēta. Es šodien sēdēju un domāju par šo zēnu, ja būs tas trakākais gadījums... Kāda nelaime... Viņš ir nodzīvojis tikai piecus gadus. Ir diezgan šausmīgi. Es jūtu līdzi arī vecākiem.

Bet, no otras puses, ir patīkami, ka sabiedrība ir iesaistījusies meklēšanā. Cilvēki dara iespējamo un neiespējamo, lai tikai Ivanu atrastu. Man ļoti liels prieks par Latvijas tautu, ka mēs esam tādi vienoti un varam būt kopā. [..] Gaidīt, ka viņš pats pārnāks, tā - pēc tik daudzām dienām, jau ir utopija,» žurnālam «Kas Jauns» pastāstīja Fomins.

Savukārt Virga izdevumam atklājis, ka ir satriekts un nesaprot, kā zēns varēja šādi pazust: «Kas varēja notikt ar šo zēnu, to neviens nezina. Pagaidām... Atliek vien cerēt un lūgt, lai viss ar bērnu būtu labi un viņš atrastos.»

«Ja Karosta ir viena no bīstamākajiem rajoniem Latvijā, ne tikai Liepājā, tad šajās dienās tā bija visdrošākā vieta, kur cilvēki nolika malā savas ambīcijas vai nacionāla rakstura jautājumus. Visi bija tur ar vienu mērķi - lai palīdzētu, lai atrastu, lai maksimāli izplatītu informāciju par pazudušo bērnu. Tā vienotība manī radīja ārkārtīgi siltu izjūtu, ka, piemēram, garmatainie var iet kopā ar skūtgalvjiem,» «Kas Jauns» pauda Mārtiņš Burke-Burkevics.

Kā jau ziņots, Valsts policija lūdz atsaukties visas personas, kuras 1. jūlijā pārvietojušās pa Bārtas-Rucavas ceļu Grobiņas novadā un, iespējams, redzējušas Ivanam Berladinam līdzīgu zēnu. Ivans varēja atrasties ceļa malā abās ceļa pusēs vai autobusu pieturvietās.

Zēns bija ģērbts zilā jakā ar galvā uzvilktu kapuci un baltu zīmējumu jakas priekšpusē, un tumšas krāsas sporta biksēs. Zēnam bija basas kājas, kas apautas sandalēs. Zem jakas vilkts iespējams sarkans krekliņš ar Makvīna zīmējumu priekšpusē.

Valsts policija aicina iedzīvotājus ar šādu informāciju atsaukties e-pasta adresē puikaliepaja@iem.gov.lv vai zvanot pa tālruņa numuru 116000.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu