Tiesa pagarinājusi sprieduma sagatavošanas termiņu vienā no prasībām par «Rail Baltica» novietojumu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Administratīvā rajona tiesa pagarinājusi sprieduma sagatavošanas termiņu lietā, kur pārsūdzēts Ministru kabineta rīkojums par «Rail Baltica» izvietojumu posmā B2-2 Salacgrīvā, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas pārstāve Ilze Piševa.

Piševa stāstīja, ka spriedums tiks sastādīts 28.jūlijā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka spriedums būs pieejams šodien, taču sprieduma sagatavošanas laikā tiesa konstatēja, ka sprieduma sagatavošanai būs nepieciešams ilgāks laiks. Tāpēc saskaņā ar likumu tiesa noteica citu sprieduma pieejamības datumu tuvāko divu mēnešu laikā.

Šajā pieteikumā vairākas privātpersonas un biedrības lūgušas uzlikt par pienākumu valdībai grozīt lēmumu par dzelzceļa trases novietojumu. Ar valdības attiecīgo lēmumu akceptēts līnijas novietojums Latvijā, tostarp posmā B2-2, pret kuru iepriekš iestājās Salacgrīvas pašvaldība, kura aicināja tā vietā līniju virzīt pa C5 alternatīvu.

Pašvaldība iepriekš iebilda pret alternatīvu B2-2 tāpēc, ka šajā gadījumā trase šķērsos daudz lauksaimniecības zemes. Tā vietā Salacgrīvas novada dome aicināja īstenot trases C5 variantu, kas šķērso aizsargājamās dabas teritorijas «Natura 2000» un kuru iepriekš noraidīja Satiksmes ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji. Valdība beigās akceptēja B2-2 variantu, uzdodot konsultēties ar Eiropas Komisiju par iespējām īstenot C5 alternatīvu.

Izskatot pieteikumu, tiesa konstatējusi, ka prasības līdzpieteicēji iebilst pret B2-2 alternatīvu un uzskata, ka jāvirza C5 variants, un mērķis pēc būtības ir grozīt valdības lēmumu, nevis atcelt to. Līdz ar to tiesnese pēc savas iniciatīvas precizēja līdzpieteicēju prasījumu, lai tiktu prasīts grozīt valdības lēmumu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu