Situācija «Vienotībā» ir smaga, atzīst Āboltiņa (542)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašlaik situācija «Vienotībā» ir smaga, bet kongresam jāapliecina, ka partija ir cienīga būt uz Latvijas politiskās skatuves un tai ir motivēta komanda ar vīziju, intervijā laikrakstam «Diena» norāda politiskā spēka Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

«Vispirms vajag skatīties pašiem uz sevi - sakārtot savu sētu, pirms šausmināties, kas citiem notiek. «Vienotībai» tam ir pēdējais brīdis. Esmu optimiste, kas viss var izdoties, bet neslēpšu, ka situācija ir smaga,» pauda Āboltiņa.

«Jā, šobrīd atrodamies diezgan bēdīgā stadijā, bet vai tāpēc tagad mums būtu jāatgriežas kaut kādā populismā?» teica politiķe. Viņasprāt, «Vienotības» vēlētāji novērtē, ka šis politiskais spēks skatoties uz valsti ilgtermiņā.

Āboltiņa pagaidām nenosauca potenciālos partijas līderus, vien norādot, ka diskusijas par to notiek un tuvākajā laikā šī informācija tikšot atklāta. «Šobrīd vērtējam, kuram gan partijas iekšienē, gan sabiedrībā varētu uzticēties,» skaidroja Āboltiņa.

Kā ziņots, «Vienotība» augustā partijas kongresā pārvēlēs tās vadību. Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz priekšsēdētāja amatu nekandidēs. Savukārt līdzšinējais «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns 21. jūlijā atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata.

Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam «Vienotības» kongresā 19. augustā.

Komentāri (542)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu