Tuvāko gadu laikā Ķīpsalas jahtu piestātni gaida pārmaiņas (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Piesaistot Eiropas Savienības finansējumu, Rīgas brīvostas pārvalde trīs gadu laikā plāno attīstīt Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru, portālu «Apollo» informēja Rīgas brīvostas pārvaldē. 

Iesaistoties ERAF Interreg programmas projektā «Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā (EST-LAT Harbours)», Rīgas brīvostas pārvalde plāno uzlabot Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru.

Projekta realizācijas mērķis ir Rīgas ostas konkurētspējas paaugstināšana burāšanas tūrisma un lielo burāšanas sacensību uzņemšanas jomā, kas sniegtu arī ieguldījumu Rīgas pilsētas tūrisma potenciāla paaugstināšanā. Rīgas brīvostas pārvalde ir parakstījusi Partnerības līgumu dalībai EST-LAT Harbours projektā un ostas valde ir apstiprinājusi RBP indikatīvā līdzfinansējuma piešķiršanu 67 tūkstošu eiro apmērā.

Plānotie infrastruktūras attīstības darbi Ķīpsalas jahtu ostā ietvers jaunu jahtu notekūdeņu savākšanas iekārtu iegādi, navigācijas zīmju infrastruktūras pilnveidošanu, peldošās platformas ar eliņu uzstādīšanu, kā arī peldošā viļņlauža ierīkošanu. Tāpat tiks izvietotas informatīvās zīmes, veikti uzlabojumi elektronisko sakaru pieejamībā un teritorijas apsardzē.

Pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanai plānots izbūvēt divstāvīgu peldbūvi, kurā tiktu izvietoti tādi pakalpojumi kā buru labošanas darbnīca, labierīcības un atpūtas telpas. Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 446 tūkstoši eiro, no kurām 85% tiek finansēts no Eiropas struktūrfondu ERAF Interreg programmas līdzekļiem. 15 % ir RBP līdzfinansējums. Darbus Ķīpsalas jahtu ostā plānots uzsākt šovasar un pabeigt trīs gadu laikā.

Rīgas brīvosta ir lielākā osta Latvijā. Kravu apgrozījums 2016. gadā sasniedza 37 milj. tonnu. Rīgas brīvostā pakalpojumus sniedz 194 ostā strādājošie privātie komersanti, tai skaitā 35 stividoruzņēmumi (kravu termināļi).

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu