DTR līderis: Diskusija par «Mazkrievijas» izveidi vēl turpinās (205)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Tā dēvētās «Doņeckas tautas republikas» (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņojis, ka «diskusija par «Mazkrievijas» izveidošanu vēl turpinās», vēsta medijs «Ukrainska pravda».

Zaharčenko par šo tēmu runāja jaunatnes forumā. «Šis projekts tiek apspriests jau polittehnologu, sabiedroto ekspertu lokā. Tā ir laba tēma diskusijai. Mēs esam guvuši jau miljonus piedāvājumu, replikas, kritiku,» norādīja Zaharčenko piebilstot, ka kritika saņemta par «jaunās valsts nosaukumu, kā arī galvapsilsētu».

Iepriekš vēstīts, ka Zaharčenko paziņoja par jaunas «valsts» - «Mazkrievijas» dibināšanu, kas būtu kā Ukrainas pēctece. Pēc tam, kad otras okupētās teritorijas - «Luhanskas tautas republikas» vadoņi paziņoja, ka nepiedalās šajā projektā, arī Zaharčenko mainīja retoriku.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka DTR līdera ideja ir viņa personīgā iniciatīva un atgādināja, ka Krievija uzticas Minskas līgumiem.

Savukārt Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzsvēra, ka Zaharčenko nav politiķis, bet gan Kremļa marionete.

Sākotnēji Krievijas okupācijas projekts tika dēvēts par «Jaunkrieviju», un tajā atradās okupētie Doņeckas un Luhanskas apgabali. Krievijā tika plānots, ta šajā «valstī» būs arī Ņikolajivskas, Hersonas un citi apgabali, taču tā kā tas neizdevās, projekts tika slēgts.

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu