Pirmo reizi premjerlīgā spēlēs latviešu izcelsmes vārtsargs (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Burnley

Latviešu izcelsmes futbolists Adams Ričards Legzdins nupat parakstījis trīs gadu līgumu ar Anglijas premjerlīgas klubu «Burnley», kļūstot par pirmo Latvijas izcelsmes spēlētāju šajā pozīcijā.

30 gadus veco Legzdinu «Burnley» nopirka no kluba «Birmingham City», taču darījuma summa publiski netiek izpausta.

Profesionālajā futbolā Legzdins aizvadījis gandrīz 200 spēles, taču lielākoties zemāku līgu Anglijas klubos, piemēram, «Crewe Alexandra», «Burton Albion», «Derby County», «Leyton Orient» un dažos citos.

«Interese no tāda kluba kā «Burnley» ir lieta, ko ignorēt nevar, un domāju, ka šajā komandā labi iederēšos,» Legzdina vārdus citē kluba «Burnley» mājaslapa.

Sportista tēva vecāki bija Otrā pasaules kara bēgļi Legzdiņi no Latvijas, tāpēc teorētiski Adams varētu pārstāvēt arī Latvijas izlasi. Tomēr kādā senā intervijā sportists izteicās, ka laikam nekas saprātīgs no tā nevar sanākt, jo «es caur un cauri esmu anglis».

Kā zināms, līdz šim Anglijas premjerlīgā ir spēlējuši pieci Latvijas futbolisti: Andrejs Štolcers («Fulham»), Kaspars Gorkšs («Reading»), Igors Stepanovs («Arsenal»), kā arī Marians Pahars un Imants Bleidelis (abi «Southampton»).

Londonas «Arsenal» ar 4:3 pieveica «Leicester City»

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu