Pauls nosaucis par «slimu» latvieti, kurš par viņu sūdzējies VVC (1058)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kāds Latvijas iedzīvotājs Ēriks Daliba pasūdzējies Valsts valodas centram par to, ka komponists Raimonds Pauls Ludzas pilsētas gadadienas svinībās runājis krievu valodā.

«Raimonds Pauls uzrunu Ludzas 840. gadu jubilejā saka krievu valodā. Esam tik tālu? :(“ - savā «Twitter» kontā 12. augustā bija ierakstījis Daliba.

Daliba ieraksts izraisījis plašas diskusijas, un, kā jau ierasts, sociālā tīkla lietotāji sadalījušies divās karojošās nometnēs: daļa tikumīgo valsts valodas aizstāvi atbalsta, savukārt citi viņa rīcību uzskata par nelāgu.

Dažas dienas pēc notikušā komentāru par notikušo maestro sniedzis Krievijas Nacionālajam ziņu dienestam, izsakot bažas par Dalibas psihisko veselību.

«Es neuzskatu, ka man par kaut ko būtu jāattaisnojas. Es piedalījos koncertā, kur mēs izpildījām vairākas dziesmas krievu valodā. Vēl es krieviski nodevu sveicienu no Allas Pugačovas, jo dienu pirms tam Rīgā viņu biju saticis savā izrādē.

aģentūra citē Paula vārdus.

Ludzas iedzīvotāju skaits ir aptuveni deviņi tūkstoši. No tiem 57,9 procenti ir latviešu, 36,5 procenti – krievu.

Komentāri (1058)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu