Dzīve kā nāriņai: Nirēja demonstrē zemūdens pasaules burvību (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

31 gadu vecā Džūlija Vīlere no Pērtas pilsētas Austrālijā savas dzīves laikā bijusi vienas rokas stiepiena attālumā no vaļiem, haizivīm un daudziem citiem ūdens iemītniekiem, kas vairumam cilvēku liekas biedējoši.

Bērnībā Džūlija ļoti vēlējās kļūt par nāriņu, tāpēc jau kopš piecu gadu vecuma viņa, ejot vannā, trenējās pēc iespējas ilgāk aizturēt elpu. Apmēram 10 gadu vecumā viņa sāka apmeklēt niršanas kursus, lai kļūtu par zemūdens fotogrāfi, kā arī nesen piedalījās pasaules čempionātā niršanā, vēsta aģentūra «Caters News Agency».

Nirstot zem ūdens, Džūlija bijusi blakus dažādām jūras radībām, kā arī nogrimušiem kuģiem. Viņa atklāj, ka zem ūdens jūtas daudz ērtāk nekā uz sauszemes.

«Es sajūtu saikni ar pilnīgi visu, kas ir man apkārt,» par savām izjūtām nirstot stāsta Vīlere. «Būt kopā ar tūkstošiem zivju, kas ir man apkārt, ir patiešām neticama sajūta. Tā ir pacilājoša un liek man justies laimīgai.»

Lai arī citi cilvēki apbrīno Džūlijas aizraušanos, sakot, ka viņi tā nekad nevarētu, viņa pati par to ir sajūsmā. Sieviete atklāj, ka šobrīd zem ūdens viņa spēj aizturēt elpu gandrīz piecas minūtes.

Vīlere strādā ne tikai par profesionālu nirēju, bet ir arī vides un dzīvnieku tiesību aizstāve. Viņa cer, ka cilvēki mainīs savus uzskatus un mazinās ļaunumu, kas tiek nodarīta zemei.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu