Putins gatavs atbalstīt ideju par ANO miera uzturētāju izvietošanu Donbasā (155)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) miera uzturēšanas spēku klātbūtne Donbasā nāktu par labu Ukrainas dienvidaustrumu konflikta atrisinājumam. Viņš izdevis rīkojumu Krievijas Ārlietu ministrijai sagatavot attiecīgo likumprojektu izskatīšanai ANO Drošības padomē, vēsta aģentūra «Interfax». 

«Miera uzturētāju, kā arī to cilvēku klātbūtne, kuri nodrošina Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas drošību, ir nepieciešama, un es tajā nesaskatu neko sliktu. Tieši otrādi, uzskatu, ka miera uzturētāji nāktu par labu problēmām Ukrainas dienvidaustrumos,» teica Putins preses konferencē BRICS valstu samitā.

Pēc Putina vārdiem, šajā gadījumā varētu runāt «tikai par miera uzturētāju uzdevumu nodrošināt EDSO misijas drošību».

«Otrkārt - šiem spēkiem ir jāatrodas tikai uz saskares līnijas, un nekādās citās teritorijās. Trešais - šī lēmuma pieņemšanai jānotiek pēc smagā bruņojuma atvilkšanas no spēku saskares līnijas, un tas nozīmē, ka būs nepieciešams tiešs kontakts ar pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas «tautu republiku» pārstāvjiem,» teica Putins.

Viņš uzsvēra, ka gadījumā, ja šī ideja tiktu īstenota, tas ļautu atrisināt virkni problēmas Ukrainas dienvidaustrumos. «Ārlietu ministrijai jau ir lūgts attiecīgo rezolūciju iesniegt ANO Drošības padomē,» teica Putins.

Iepriekš vēstīts, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka viņš septembrī notiekošajā ANO Ģenerālasamblejā ir gatavs iniciēt ANO miera uzturēšanas misijas izvietošanu Donbasā. Šis jautājums ir apspriests arī ar ASV aizsardzības ministru Džeimsu Metisu, savukārt Ukrainas misijas NATO vadītājs Vadims Pristaiko paziņojis, ka Krievija gatavojas bloķēt Ukrainas ierosinājumu par ANO miera uzturētāju izvietošanu Donbasā.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu