Vienojas par Latvijas un Grieķijas sadarbības jomām (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvija saredz lielu perspektīvu sadarbībā ar Grieķiju enerģētikas, transporta un loģistikas jomās, preses konferencē pēc tikšanās ar Grieķijas ārlietu ministru Nikolaju Kodzju sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Tikšanās laikā ministri pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un vienojās, ka dialogam ministriju līmenī jākļūst aktīvākam. Tāpat pārrunāta situācija Ukrainā, attiecības ar Krieviju, kā arī situācija Tuvajos Austrumos, Sīrijā un Lībijā. Rinkēvičs uzsvēra, ka līdz šim abām valstīm bijusi laba un cieša sadarbība, un dienvidu kolēģu viedoklis ir īpaši nozīmīgs.

«Mums bija arī ļoti detalizēta saruna par praktiskām lietām. Redzam, ka pasaulē notiek zināma revolūcija enerģētikas un transporta un loģistikas jomā. Sadarbība dažādās iniciatīvās - transporta un loģistikas ceļu attīstībā no Tuvajiem Austrumiem, izmantojot Grieķijas ostas un dzelzceļa savienojumus, ir tas, kur redzam lielu perspektīvu,» norādīja Rinkēvičs.

Ministri apsprieda jautājumus par Eiropas Savienības (ES) nākotni un amatpersonas pauda gatavību turpināt aktīvu dialogu, lai ES politiskā un ekonomiskā konkurētspēja pasaulē stiprinātos. Tāpat ministri apmainījās viedokļiem par Eirozonas nākotnes uzbūvi un nākotnes ES un Lielbritānijas attiecībām pēc tās izstāšanās no ES, paužot nostāju, ka Lielbritānijas un ES attiecībām pēc «Brexit» jābūt maksimāli ciešām un konstruktīvām.

«Daudz aktīvāk organizēsim konsultācijas par Austrumu partnerības valstīm, gan jautājumiem, kas skar Rietumbalkānu reģionu, Tuvos Austrumus. Runājām arī par sadarbības veicināšanu un jauna līguma noslēgšanu izglītības un kultūras jomā. Šajā ziņā esmu pateicīgs kolēģim par piedāvājumu atbalstīt un palīdzēt Latvijas valsts simtgades svinību norisei Grieķijā,» teica Rinkēvičs.

Savukārt Grieķijas ārlietu ministrs pauda vēlmi nodrošināt spēcīgas ES robežas, lai attīstītu un uzlabotu drošību ES. Viņš uzsvēra, ka pieder pie mazo vai vidēja izmēra valstu saimes, kādai pieder arī Latvija, tādēļ abām valstīm ir daudz kopīgu interešu.

«Runājām par daudziem jautājumiem, tostarp «Brexit». Mums jādomā par «Brexit» jautājumu un neviens ar to neesam apmierināti, taču jādomā par problēmām, ko šī izstāšanās radīs, proti, par jautājumiem, kas skar budžetu un Lielbritānijā strādājošos cilvēkus no Grieķijas un Latvijas,» norādīja Kodzju.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu