Četri Latvijas pārstāvji jau inspicējuši mācības «Zapad 2017» (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Četri Latvijas bruņoto spēku pārstāvji jau pagājušās nedēļas nogalē Baltkrievijā inspicējuši Baltkrievijas un Krievijas kopīgās mācības «Zapad 2017», aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Šie inspektori Baltkrievijā uzturējās no 13.septembra līdz 16.septembrim. Viņi mācības novēroja balstoties uz Latvijas un Baltkrievijas divpusējā līguma pamata, līdz ar to Latvija bija vienīgā NATO dalībvalsts, kurai Baltkrievija atļāva rīkot šādu inspekcijas vizīti.

Šobrīd Baltkrievijā mācības kopā ar citu valstu pārstāvjiem atbilstoši Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Vīnes dokumentam vēro vēl divi NBS pārstāvji un Latvijas militārais atašejs Baltkrievijā. Savukārt Krievijā mācības novēro Latvijas militārais atašejs šajā valstī.

Informāciju par inspekcijas vizītē redzēto un secināto ministrija pagaidām nesniedza.

Jau ziņots, ka Latvija ziemā varētu sagatavot secinājumus par «Zapad 2017» novērošanu, šodien žurnālistiem pastāstīja Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Viesturs Silenieks (ZZS). Viņš gan nedomā, ka detalizēti secinājumi tiks publiskoti.

Jau ziņots, ka Baltkrievija brīvprātīgi uzaicinājusi novērot Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Zviedrijas, Igaunijas un Norvēģijas pārstāvjus.

Mācību «Zapad 2017» aktīvā fāze no 14. līdz 20.septembrim notiek Baltkrievijas teritorijā, kā arī trijos Krievijas poligonos.

Baltijas valstīs ir bažas, ka Krievija mācības var izmantot agresīviem nolūkiem.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu