Baisa tikšanās: Indīga austrumu brūnā čūska Austrālijā iekļuvusi kāda pāra gultā (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elite Snake Catching Services

Pavasaris ir čūsku pārošanās sezonas sākums Austrālijā, un divas Kvīnslendas ģimenes jau sastapušās ar indīgo čūsku sugām visnepiemērotākajās vietās, vēsta izdevums «The Telegraph». 

Pagājušajā trešdienā čūsku notveršanas pakalpojumu sniedzējs «Elite Snake Catching Services» tika izsaukts uz kādu māju Brisbenas piepilsētā, kur viena no pasaules indīgākajām čūskām bija «iekārtojusies» pāra guļamistabā.

Kad čūsku ķērājs Stjuarts Lalors ieradās, austrumu brūnā čūska jau bija gultā paslēpusies zem segas.

«Nav tā labākā vieta, kur sastapties ar ļoti indīgu čūsku,» sava uzņēmuma «Facebook» lapā ierakstījis Lalors.

«Labi, ka viņi to atrada tagad, nevis esot gultā,» viņš norādījis «Seven News».

Austrumu brūnā čūska ir otra indīgākā čūska pasaulē pēc retāk sastopamā iekšzemes taipāna (Inland Taipan), ko arī var atrast Austrālijā. Brūnās čūskas, kas var izaugt līdz septiņām pēdām garumā, izbiedētas var būt ātras un agresīvas, kamēr to inde satur neirotoksīnus, kas liek asinīm smagi sarecēt.

Tās ir atbildīgas par vairāk nekā pusi no čūsku kodumiem Austrālijā. Ja kodumu neārstē, tas var izsaukt paralīzi, nieru mazspēju, sirds apstāšanos un nāvi.

«Par laimi, [austrumu brūnās] nav ieinteresētas cilvēkos un ir bīstamas tikai tiešā saskarsmē, tomēr šādā situācijā iznākums varēja būt nepatīkams,» norāda čūsku eksperts.

Savukārt svētdien kāda cita ģimene atrada dzīvu brūno čūsku tualetes podā. Čūsku ķērājs Tonijs Harisons piesaistījis 20 000 skatījumus, kad viņš tiešraidē parādījis čūskas sagūstīšanu.

Brūnā koku čūska ir mazāk indīga, bet tās kodums var izraisīt smagus elpošanas traucējumus, īpaši bērniem. Tā var izaugt līdz 10 pēdām garumā un visbiežāk ir atrodama mežos un klints nogāzēs.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu