Šveicē izmeklē četrus gadījumus, kad ar 500 eiro banknotēm tika aizdambēti tualetes podi (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ženēvas prokuratūra izmeklē četrus gadījumus, kuros trīs restorānu un viena bankas tualete tika bloķētas ar aptuveni 100 000 eiro lielu naudas summu. Tualetes podi tika bloķēti ar lielo nominālu eiro banknotēm. 

Kā vēsta «Reuters», prokuratūras pārstāvis Vinsents Derāns paziņoja, ka «mēs neesam tik ļoti ieinteresēti motīvā, bet gan naudas izcelsmē,» piebilstot, ka naudas slīcināšana tualetes podā, vai poda aizdambēšana gan nav noziegums.

«Tribune de Geneve», kas pirmā ziņoja par neparasto podu blokādi, norādīja, ka tas notika «UBS Bank» Ženēvas finansiālajā rajonā, un vēlāk arī trīs netālu esošajos bistro. Podi tika aizdambēti ar 500 eiro vērtu banknošu palīdzību.

Derāns norādīja, ka divi cilvēki ir piekrituši kompensēt blokādes izmaksas. Nauda tika atsavināta izmeklēšanas laikā, taču pagaidām nav skaidrs, kam šī nauda piederējusi, un kāda bijusi tās izcelsme.

Eiropas Centrālā Banka pagājušajā gadā paziņoja, ka tā drīzumā izņems no apgrozības 500 eiro banknotes, jo tās pārāk bieži tiek izmantotas naudas atmazgāšanas operācijām.

Bankas pārstāvis atteicās komentēt notikušo.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu