Sabrukumu šogad piedzīvojušas jau trīs lielas lidsabiedrības (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mike appel, CC BY-NC-ND 2.0

Šā gada maijā bankrota procedūru sāka Itālijas aviokompānija «Alitalia», bet augustā maksātnespējas pieteikumu iesniedza Vācijas zemo cenu lidsabiedrība «Air Berlin». Šonedēļ šīm aviokompānijām piepulcējās arī Lielbritānijas lidsabiedrība «Monarch», kas pirmdien pārtrauca darbību, vēsta «CNN Money».

Trīs nozīmīgu tirgus dalībnieku sabrukums pēdējo mēnešu laikā raisījis jautājumus par situāciju Eiropas aviācijas nozarē, kuru jau raksturo sīvā konkurence un uzņēmējdarbības modeļu pārmaiņas.

Nozares analītiķi prognozē, ka tuvāko mēnešu laikā Eiropas aviācijas nozare varētu piedzīvot jaunus «zaudējumus», darbību pārtraucot vairākiem mazajiem tirgus dalībniekiem.

Lidsabiedrību problēmu galvenais cēlonis ir spēcīgā konkurence, un arī turpmāk gaidāmas lidsabiedrību maksātnespējas un tirgus konsolidācija, norāda uzņēmuma «Cantor Fitzgerald» transporta nozares analītiķis Robs Baids.

Konkurences situāciju Eiropā pēdējo gadu laikā īpaši saasinājušas zemo cenu aviokompānijas, kas spējušas piedāvāt ļoti lētus lidojumus, spiežot ar pārējos tirgus dalībniekus samazināt cenas.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu