Opozīcija aicina Ušakovu uzņemties atbildību par projekta «Rail Baltica» īstenošanu Rīgā (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes opozīcijas deputāti atklātā vēstulē vērsušies pie galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (S), aicinot viņu «uzņemties vislielāko politisko atbildību un rīkoties, lai «Rail Baltica» projektā iecerētais Rīgas pilsētā Latvijas iedzīvotājiem nestu labāko iespējamo ieguvumu,» aģentūru LETA informēja nacionālajā apvienībā «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Deputāti uzsver, ka dzelzceļa «Rail Baltica» projekts ir nozīmīga attīstības iespēja Latvijai un galvaspilsētai un var dot arī lielu ieguldījumu Rīgas centra attīstībā. Tāpat tiek uzsvērta projekta ģeopolitiskā nozīmība visu Baltijas valstu kontekstā.

Minētajā vēstulē opozīcijas deputāti rosina Ušakovu uzņemties vairākus uzdevumus saistībā ar projekta realizācijas procesu Rīgā. Mērs tiek aicināts, piemēram, deleģēt Rīgas pilsētas arhitekta biroju nodrošināt, ka «Rail Baltica» projekta ietvaros plānotā attīstība Rīgas Centrālās stacijas kvartāla publiskajā ārtelpā tiek atbilstošā līmenī skaidrota sabiedrībai. Tāpat Ušakovs tiek mudināts nodrošināt, ka Centrālās stacijas pārbūves gaitā un ar to saistītās teritorijas attīstībā Latvijas iedzīvotāji iegūs tādus satiksmes un sabiedriskā transporta risinājumus, kuri nodrošina ērtu pārsēšanos no vilcieniem un starppilsētu autobusiem pilsētas sabiedriskajā transportā. Pilsētas galva arī tiek aicināta nodrošināt atklātu un pārskatāmu Rīgas pašvaldības sadarbību ar privātiem investoriem un uzņēmējiem, lai veicinātu papildu finansējuma piesaisti un vēl citus atbildīgus uzdevumus.

Vēstules iesniedzēji apņemas savā darbā uzmanīgi sekot līdzi «Rail Baltica» projekta īstenošanas procesam Rīgā un aicina to darīt arī Latvijas iedzīvotājus, izsakot savu viedokli un priekšlikumus Rīgas domei.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu