Lasvegasas apšaudes cietušo atbalstam un mierināšanai izmanto interesantu metodi (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LCC K-9 Comfort Dogs/Facebook

Oktobra sākumā notikusī masu apšaude brīvdabas kantrimūzikas festivāla laikā Lasvegasā ir lielākā apšaude modernās Amerikas vēsturē ar 58 upuriem un gandrīz 500 ievainotajiem. Suņu terapijas grupa palīdz izdzīvojušajiem un upuru ģimenēm un draugiem, vēsta izdevums «The Independent». 

Ilinoisā bāzētā Luterāņu baznīcas labdarības organizācija «K-9» organizē suņu vizītes uz slimnīcām, viesnīcām, skolām, kā arī piemiņas brīžiem sveču gaismā.

«Labākais ir tas, ka suņi ir bez nosacījumiem, konfidenciāli un droši,» stāsta Luterāņu baznīcas labdarbības organizācijas vadītājs Tims Hetcners.

Viņš norāda, ka «atvēršanās vai nu caur asarām, vai vārdiem» ir veiksmīga atveseļošanās procesa sastāvdaļa pēc traumas. «Suņi neticami labi jūt, kad kādam sāp,» par dziedināšanas palīgiem pieredzē dalās Hetcners.

Organizācija cenšas atbildēt 24 stundu laikā uz jebkuru Lasvegas masu slepkavībai līdzīgu gadījumu. Patlaban 123 suņi 23 štatos jau ir palīdzējuši attapties dažādās traģēdijās cietušiem cilvēkiem ASV.

«Mēs dodamies tikai tur, kur mūs aicina un neprasām par to naudu,» norāda labdarības organizācijas pārstāvis.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu