Ziemeļkorejas hakeri nozaguši lielu daudzumu slepenu Dienvidkorejas armijas dokumentu (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas hakeri nozaguši lielu daudzumu slepenu Dienvidkorejas armijas dokumentu, tostarp Dienvidkorejas un ASV plānus likvidēt Ziemeļkorejas līderi kara gadījumā, trešdien paziņojis viens no Dienvidkorejas Demokrātiskās partijas politiķiem.

Pagājušā gada septembrī no Aizsardzības ministrijas nozagti 235 gigabaiti slepenu dokumentu, atsaucoties uz ministrijas amatpersonām, intervijā radio paziņoja politiķis.

Ministrijas izmeklētāji maijā paziņoja, ka hakeru uzbrukumu sarīkojusi Ziemeļkoreja, bet tolaik neatklāja, kāda tieši informācija ir nozagta.

Phenjana ir noliegusi atbildību par kiberuzbrukumiem, pārmetot Seulai apsūdzību safabricēšanu.

Demokrātiskās partijas politiķis sacīja, ka aptuveni 80% no nozagtajiem datiem vēl nav identificēti, taču, domājams, ka nozagtā informācija nav kompromitējusi Dienvidkorejas armiju, jo tie nav bijuši augstākās slepenības dokumenti.

Politiķis atklāja, ka starp nozagtajiem dokumentiem ir plāns Ziemeļkorejas līderu iznīcināšanai.

Viņš sacīja, ka hakeri varējuši piekļūt informācijai «vienkāršas kļūdas» dēļ, kas pieļauta armijas interneta sakaru nodrošināšanā.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka nevar apstiprināt neko no politiķa sacītā.

ASV Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ir lietas kursā par mediju ziņoto, bet situāciju nekomentēs. Taču ministrijas preses pārstāvis uzsvēra, ka ASV militārie plāni atrodas drošībā un ASV ir pārliecinātas par savām spējām tikt galā ar jebkuriem Ziemeļkorejas draudiem.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu