Uzbrukums Šveicē: Latvijas pilsoni septembrī neatzina par bīstamu (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

17 gadus vecajam Latvijas pilsonim, kas svētdien ar cirvi uzbruka cilvēkiem Šveicē, šogad tika veikta tiesu psiholoģiskā ekspertīze. Taču tajā kļūdaini tika secināts, ka viņš nerada draudus apkārtējo drošībai, ziņo portāls «The Local».

Pirms apmēram četriem mēnešiem arodskola Sanktgallenes kantonā, kurā pusaudzis mācījās, ziņoja policijai par jaunieti, kurš esot runājis par savām vardarbīgajām fantāzijām, vēsta aģentūra ATS.

Septembrī prokuratūra sāka izmeklēšanu par pusaudzi, kuras ietvaros tika novērtēts viņa psiholoģiskais stāvoklis. Jaunietis netika izteicis draudus nevienam konkrētam cilvēkam, kā arī neradīja aizdomas, ka patiesi varētu pastrādāt vardarbību. Izmeklēšana noslēdzās ar secinājumu, ka jaunietis neapdraud apkārtējo cilvēku drošību.

Taču Šveices žurnāls «Le Matin» raksta, ka tiesībsargājošās iestādes neņēma vērā pusaudža kontu sociālajā tīklā «VKontakte». Tajā viņš pie savām interesēm bija norādījis «vardarbību un bērnu slaktēšanu», bet par savu mīļāko grāmatu atzinis Ādolfa Hitlera «Mana cīņa».

Sanktgallenes amatpersonas gan uzstāj, ka neesot pieļāvušas kļūdu un septembrī, kad noslēdzās izmeklēšana, jaunietis patiešām neesot bijis sabiedrībai bīstams.

Kā ziņots, jaunietis svētdienas vakarā Flumsā ar cirvi uzbruka cilvēkiem ciema galvenajā laukumā un degvielas uzpildes stacijā.

Savainoti septiņi cilvēki - piecas sievietes un divi vīrieši, atsaucoties uz policiju, ziņo portāls «The Local». Vismaz viens no tiem - 35 gadus vecs vīrietis - guvis smagus ievainojumus.

Cietis arī astoņus mēnešus vecs zīdainis, kas uzbrukuma laikā izkrita no ratiņiem.

Uzbrucējs, kurš medijos identificēts kā Aleksandrs I., otrdien atradās slimnīcā, jo policija pirms aizturēšanas viņu ievainoja.

Slimnīcā joprojām atrodas trīs no septiņiem ievainotajiem.

Pusaudža motīvi joprojām ir neskaidri. Šveices policija notikušo nav klasificējusi kā teroraktu.

Uzbrucējs dzimis Latvijā, bet pirms četriem gadiem māti pārcēlās uz Šveici.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu