Dienvidkoreja paziņo par jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai (31)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkoreja pirmdien paziņojusi par jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai. «Melnajā sarakstā» iekļauti 18 ziemeļkorejiešu baņķieri, kas bāzējas Ķīnā, Krievijā un Lībijā un tiek turēti aizdomās par saistību ar Ziemeļkorejas ieroču programmām, liecina Dienvidkorejas valdības mājaslapā publiskotā informācija.

«Šīs personas strādā ārzemēs, pārstāvot Ziemeļkorejas bankas un iesaistoties naudas sagādē, kas nepieciešama masu iznīcināšanas ieroču attīstīšanai,» paziņoja Dienvidkorejas Ārlietu ministrija.

Minētās personas jau ir iekļautas ASV sankciju sarakstā.

Seula par sankciju piemērošanu paziņojusi dienu pirms vizītē Dienvidkorejā ierodas ASV prezidents Donalds Tramps.

Šīs ir Seulas pirmās vienpusējās sankcijas, kopš Dienvidkorejas prezidenta amatā stājies Muns Džēins.

Sankcijas aizliedz Dienvidkorejas pilsoņiem un uzņēmumiem un iestādēm slēgt darījumus ar personām, kas iekļautas «melnajā sarakstā».

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu