Ēģiptes cilvēktiesību jurists paziņo par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KHALED DESOUKI / AFP

Pazīstamais Ēģiptes opozicionārs un cilvēktiesību jurists Haleds Ali pirmdien paziņoja par nodomu kandidēt nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

«Šodien es paziņoju, ka uzsāku kampaņu, lai kandidētu uz prezidentūru,» preses konferencē Kairā sacīja Ali.

Prezidenta Abdelfataha as Sisi četru gadu prezidentūras termiņš beigsies 2018.gada jūnijā, un viņš pats vēl nav paziņojis, vai grasās kandidēt uz otro termiņu. Tiesa gan, atbilstoši izplatītam viedoklim, Sisi vēlēšanās startēs.

45 gadus vecais Ali iemantoja popularitāti jauniešu vidū, pēc tam kad janvārī guva uzvaru tiesā lietā par Sarkanās jūras salām, kuras Ēģiptes valdība bija apņēmusies atdot Saūda Arābijai.

Kairas un Rijādas pērn parakstītā vienošanās izraisīja protestus, kas Sisi Ēģiptē notiek reti, kā arī ilgstošas juridiskās cīņās, līdz parlaments darījumu jūnijā apstiprināja.

Pirms Ali preses konferences drošības spēki iebruka tipogrāfijā, kur Ali drukāja savus paziņojumus, dažus no tiem konfiscējot, bet citus iznīcinot.

Kampaņas gaitā «mēs no varasiestāžu puses sagaidām visa veida apspiešanu un tirāniju», sacīja Ali.

Viņš arī solīja, ka «nepiedalīsies politiskajā satīrā» un izstāsies no vēlēšanu cīņas, ja vēlēšanu komisija nespēs sniegt garantijas caurredzamam un demokrātiskam vēlēšanu procesam.

Ali kandidēja 2012. gada prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja Mohameds Mursi. Gadu vēlāk Mursi tika gāzts Sisi vadītajā valsts apvērsumā un šobrīd atrodas cietumā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu