Barnjē: Lielbritānijai divu nedēļu laikā jāsniedz atbilde izstāšanās «rēķina» jautājumā (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijai divu nedēļu laikā jāsniedz atbilde savu «Brexit» finansiālo saistību jautājumā, lai Eiropas Savienības (ES) līderu samitā decembrī varētu balsot par abu pušu tirdzniecības sarunu sākšanu, piektdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē.

«Jā,» preses konferencē norādīja Barnjē, atbildot uz jautājumu, vai Lielbritānijai «Brexit» sarunās ir noteikts gala termiņš atbildes sniegšanai finansiālo saistību jeb tā sauktā izstāšanās rēķina jautājumā.

Dažas ES amatpersonas britu saistības ir aplēsušas pat 60 miljardu eiro apmērā.

Ja vienošanos neizdosies panākt nākamo divu nedēļu laikā, tad balsojums par Lielbritānijas un ES turpmāko attiecību sarunu sākšanu tiks pārcelts uz nākamā gada martu.

Uzņēmumi abās pusēs ir brīdinājuši, ka tiem nepieciešams pietiekams laiks un skaidrība par noteikumiem pirms Lielbritānija 2019. gada 29. martā izstājas no ES.

Barnjē arī pavēstīja, ka «Brexit» sarunu sestajā kārtā izdevies panākt «zināmu progresu», tomēr nozīmīgi lēmumi pieņemti nav.

«Jums šajā posmā nevajadzētu gaidīt jebkādus paziņojumus vai lēmumus,» viņš uzsvēra.

«Mēs no Apvienotās Karalistes neprasām piekāpšanos, ne arī paši plānojam piekāpties,» paziņoja EK delegācijas vadītājs.

Barnjē arī piebilda, ka «labu bāzi turpmākam darbam» devuši Lielbritānijas «noderīgie skaidrojumi» par ES pilsoņu turpmāko statusu Apvienotajā Karalistē.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu