ES liedz Lielbritānijas pilsētām pretendēt uz Eiropas kultūras galvaspilsētas godu (64)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas pilsētas pēc «Breksita» nevarēs iegūt Eiropas kultūras galvaspilsētas godu, nolēmusi Eiropas Komisija (EK), ar to izsaucot britu politiķu neapmierinātību.

Lielbritānijai tituls būtu ticis 2023.gadā, un piecas Apvienotās Karalistes pilsētas un reģioni jau pretendēja uz šo godu.

Tomēr tas nebūs iespējams, jo Lielbritānija pametīs ES 2019.gadā, paziņojusi EK. Šis lēmums ir «viena no daudzajām konkrētajām «Breksita» sekām», paskaidroja EK.

Londona iepriekš brīdināja pretendentus, ka goda statusa piešķiršana būs atkarīga no «Breksita» sarunu iznākuma.

Kaut arī kultūras galvaspilsētas statusa piešķiršana ir ES ziņā, arī agrāk šis tituls ticis tādu valstu pilsētām, kas nav nav ES sastāvā, arī Norvēģijai, Islandei un Turcijai. ES kandidātvalsts Serbijas Novisada būs Eiropas kultūras galvaspilsēta 2021.gadā.

Lielbritānijas Digitālo jautājumu, kultūras, mediju un sporta lietu ministrija pauda «dziļu vilšanos» par ES lēmumu un solīja rīkot «ārkārtas diskusijas ar komisiju šajā jautājumā».

Apvienotās Karalistes pretendentes bija Notingema, Līdsa un Miltonkīnza Anglijā, Dandī Skotijā, kā arī trīs Ziemeļīrijas pilsētas - Belfāsta, Derija un Strabāna -, kas uz šo godu gatavojās pretendēt kopā.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu