Juta Strīķe Rīgas domi salīdzina ar Kremļa teritoriju (303)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kad sāku strādāt Rīgas domē, radās sajūta, ka iekāpju Kremļa teritorijā - gluži kā pārslēgtu pulti uz kādu Krievijas kanālu, tā par darbu Rīgas domē saka bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece, Rīgas domes deputāte Juta Strīķe (Jaunās konservatīvā partija).

Intervijā žurnālam «Mājas viesis» Strīķe pastāstījusi, ka Rīgas domē «apzināti vai nē, viņi kopē varas vertikāles uzvedību, kas izplatīta Krievijā. Ja domes vai komitejas sēdē izskan viedoklis, kas viņiem nepatīk, cenšas pārkliegt, samāksloti smieties, taisīt troksni ar kājām.»

Rīgas domē tas notiekot organizēti, ir iepriekš izrunāts un režisēts atšķirībā no parlamenta, kur huligāniskas izpausmes var būt atsevišķiem cilvēkiem.

«Tā ir «Saskaņas» politika, «Gods kalpot Rīgai» - mazāk. Kas nav bijis Rīgas domē, to nesapratīs. Esam ieviesuši tiešraides no komitejām, tagad jebkurš iedzīvotājs var visu vērot internētā, arī to, kā «Saskaņas» deputāti darba laikā baksta telefonu vai guļ,» stāsta Strīķe.

Tāpat Strīķe atklāj, ka televīzijā Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») izklausās gudrāks nekā komiteju sēdēs, jo konkrētos jautājumos trūkst dziļāku un pamatīgāku zināšanu, tāpēc uz precīziem jautājumiem viņš nevar pateikt neko vairāk par to, ko jau pavēstījis žurnālistiem.

«Kad Rīgas domē redzu, ka Ušakovs kļūst nervozs, un tāds ir visai bieži, lieto neētiskus izteicienus, pie sevis nosmaidu - tu vari darīt, ko gribi, bet atlaist mani nevari un pat disciplinārlietu nevari ierosināt,» tā Strīķe.

 

Komentāri (303)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu