Lielbritānijā pēc «Breksita» referenduma sarucis pozitīvais migrācijas saldo (11)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pavisam Lielbritānijā uz pastāvīgu dzīvi šajā laikā ieradās 572 000 cilvēku, kas ir par 80 000 mazāk nekā iepriekšējā 12 mēnešu periodā. Savukārt pretējā virzienā devās 342 000 cilvēku, kas ir pieaugums par 26 000.

Lielbritānijā pēc «Breksita» referenduma sarucis pozitīvais migrācijas saldo

Londona, 30.nov., LETA--DPA. 12 mēnešos pēc Lielbritānijā pērnā gada jūnijā notikušā «Breksita» referenduma pozitīvais migrācijas saldo sarucis par 106 000 cilvēku, un īpaši krasi samazinājušies citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņu ierašanās apjomi, ceturtdien paziņojis Nacionālās statistikas birojs (ONS).

12 mēnešos līdz šā gada jūnijam Lielbritānijā uz pastāvīgu dzīvi ieradās par 230 000 cilvēku vairāk nekā devās pretējā virzienā. Iepriekšējā 12 mēnešu periodā pozitīvais migrācijas saldo sasniedza 336 000 cilvēku.

Trīs ceturtdaļas krituma pozitīvajā migrācijas saldo radījuši ES dalībvalstu pilsoņi.

12 mēnešu laikā Lielbritānijā ieradušies par 54 000 mazāk ES pilsoņu, bet aizbraukušo eiropiešu skaits pieaudzis par 28 000 līdz 123 000.

«Kopumā joprojām vairāk cilvēku ierodas Lielbritānija nekā to atstāj, un tādēļ migrācijas saldo palielina Lielbritānijas iedzīvotāju skaitu,» norādīja ONS Starptautiskās migrācijas statistikas nodaļas vadītāja Nikola Vaita.

«Noteikta darba dēļ imigrējušo cilvēku skaits ir palicis stabils, bet pagājušajā gadā bijis 43% samazinājums starp cilvēkiem, kuri imigrē, lai meklētu darbu, īpaši ES pilsoņiem,» skaidroja Vaita.

Viņa atgādināja, ka migrācijas apjomu krišanās «seko vēsturiski augstiem imigrācijas līmeņiem, un ir pāragri spriest, vai tas atspoguļo ilgtermiņa tendences».

Pirms ārkārtas parlamenta vēlēšanām jūnijā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja apņēmās turēt konservatīvo valdības solījumu neļaut pozitīvajam migrācijas saldo pārsniegt 100 000.

Meja solīja pēc valsts izstāšanās no ES ierobežot bloka pilsoņu pārvietošanās brīvību uz Lielbritāniju un mazināt imigrāciju arī no valstīm ārpus ES.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu