Igaunijas premjerministrs Ratass: Indijas tiesas attaisnotie 14 Igaunijas pilsoņi devušies mājās (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Indijas tiesas attaisnotie 14 Igaunijas pilsoņi otrdien devušies mājās, paziņojis Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

Pēc viņa teiktā, viņi saņēmuši Indijas varasiestāžu atļauju atstāt valsti un ar lidmašīnu devušies uz Igauniju.

Ratass pateicies Igaunijas Ārlietu ministrijai un citām iestādēm par ieguldījumu Igaunijas pilsoņu atbrīvošanā.

Jau ziņots, ka 28.novembrī Indijas tiesas attaisnotie ASV apsardzes firmas «AdvanFort» pretpirātisma kuģa «Seaman Guard Ohio» 35 apkalpes un bruņotas apsardzes locekļi, tai skaitā 14 Igaunijas pilsoņi, tika atbrīvoti no cietuma Čennai pilsētā Indijas dienvidos.

Viņiem bija piespriests piecu gadu cietumsods par ieroču nelikumīgu ievešanu Indijā, taču 27.novembrī viņus attaisnoja tiesa Čennai. Šādu lēmumu tiesa pieņēma, izskatot notiesāto apelāciju.

Pārējie attaisnotie ir 12 Indijas, seši Lielbritānijas un trīs Ukrainas pilsoņi.

Indijas krasta apsardze valsts dienvidos, Tamilnādas štata ūdeņos, 2013.gada 18.oktobrī aizturēja ASV apsardzes firmas «AdvanFort» pretpirātisma kuģa «Seaman Guard Ohio» 35 apkalpes un bruņotas apsardzes locekļus, tai skaitā 14 Igaunijas pilsoņus. Tā paša gada decembrī viņiem tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu ieroču pārvadāšanu, nelikumīgu degvielas uzpildīšanu un nelikumīgu ieiešanu Indijas teritoriālajos ūdeņos.

Pēc izskatīšanas vairākās tiesu instancēs Indijas Augstākā tiesa nodeva lietu atkārtotai izskatīšanai tiesā Tamilnādas štata Tūtukuti pilsētā, kas 2016.gada janvārī piesprieda piecu gadu cietumsodu visiem 35 cilvēkiem, kas atradās uz kuģa, tostarp 14 Igaunijas jūras apsardzes darbiniekiem.

Kuģis «Seaman Guard Ohio» ar Sjerraleones karogu pieder ASV apsardzes kompānijai «AdvanFort», kas specializējas pretpirātisma operācijās. Kuģniecības kompānijas, kas uztur satiksmi starp Eiropu un Indiju, nereti algo apsardzes firmas, kas rūpējas par kuģu drošību Dienvidāzijas jūrās, kur kuģiem nereti uzbrūk pirāti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu