«Eurostat»: Latvijā trešajā ceturksnī bijis vidēji augsts vakanču līmenis ES (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā šogad trešajā ceturksnī bija vidēji augsts darbavietu vakanču līmenis, kas izteikts procentuāli kā attiecība starp kopējo pieejamo vakanču skaitu pret visām darbavietām ekonomikā - jau aizņemtajām un vakantajām - to Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, par kurām pieejami salīdzināmi dati.

Par to liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» pirmdien publiskotie salīdzināmie dati, kas apkopoti par 24 bloka valstīm.

Latvijā vakanču līmenis trešajā ceturksnī bija 1,9%. Lielāks nekā mūsu valstī 2017.gada jūlijā-septembrī vakanču līmenis bijis Zviedrijā (2%), Slovēnijā un Igaunijā (abās valstīs 2,3%), Ungārijā (2,4%), Nīderlandē (2,5%), Lielbritānijā un Austrijā (abās valstīs 2,6%), Vācijā (2,7%), Beļģijā (3,6%) un Čehijā (4,1%).

Mazāks nekā Latvijā vakanču līmenis trešajā ceturksnī bija Lietuvā un Luksemburgā (abās valstīs 1,6%), Horvātijā un Somijā (abās valstīs 1,5%), Kiprā (1,4%), Rumānijā (1,1%), Īrijā, Polijā un Slovākijā (visās valstīs 1,1%), Portugālē (0,9%), Bulgārijā un Spānijā (abās valstīs 0,8%), kā arī Grieķijā (0,5%).

ES vidēji vakanču līmenis trešajā ceturksnī bija 2%, bet eirozonā tas bija 1,9%.

Par Dāniju, Franciju, Itāliju un Maltu nav pieejami salīdzināmie dati, jo tie neietver vakances visā ekonomikā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu