No Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju atkal pārbēg karavīrs (41)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Dienvidkorejas armija ceturtdien izšāvusi brīdinājuma šāvienus uz Ziemeļkorejas karavīriem, kuri pietuvojās robežai pēc viena viņu biedra pārbēgšanas uz Dienvidkoreju, paziņojušas amatpersonas.

Dienvidkorejas mediji ziņo, ka pēc Dienvidkorejas armijas raidītajiem brīdinājuma šāvieniem arī Ziemeļkorejas pusē atskanējuši šāvieni. Dienvidkorejas amatpersonas to vēl nav apstiprinājušas.

Pirms 40 dienām kāds cits Ziemeļkorejas karavīrs pārbēga uz Dienvidkoreju, šķērsojot demilitarizēto zonu starp abām valstīm, kamēr citi Ziemeļkorejas karavīri viņu apšaudīja.

Dienvidkorejas amatpersonas atklāja, ka ceturtdien brīdī, kad Ziemeļkorejas karavīrs sasniedza Dienvidkorejas robežsargu posteni, no Ziemeļkorejas puses atskanējuši šāvieni.

Kāds anonīms avots medijiem atklāja, ka vēlāk Ziemeļkorejas karavīri pietuvojušies militārās demarkācijas līnijai, Dienvidkorejas karavīri, uz to reaģējot, raidījuši 20 brīdinājuma šāvienus.

Šis ir jau ceturtais gadījums šogad, kad karavīrs no Ziemeļkorejas pārbēdzis pār demilitarizēto zonu uz Dienvidkoreju, liecina Dienvidkorejas Aizsardzība ministrijas sniegtā informācija.

Kopš Korejas kara beigām 1953.gadā no Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju pārbēguši aptuveni 30 000 cilvēku, galvenokārt caur Ķīnu.

Situācija Korejas pussalā pašreiz ir saspringta.

Ziemeļkoreja novembra beigās izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti, kuras darbības rādiuss, kā atzinis Pentagons, esot lielāks nekā iepriekš izmēģinātajām. Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka Ziemeļkoreja ar šo raķeti sasniegusi savu mērķi kļūt par kodolvalsti, un jaunā raķete spēj sasniegt Savienoto Valstu kontinentālo daļu.

Septembrī Ziemeļkoreja veica savu sesto un līdz šim jaudīgāko kodolizmēģinājumu.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu