Francijas uzlidojumā Mali nogalināts "Islāma valsts" līderis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas īstenotā gaisa triecienā Mali ziemeļaustrumos ir nogalināts viens no džihādistu grupējuma "Islāma valsts Lielsahārā" līderiem Mohameds ag Almuners, viņa miesassargs un divi civiliedzīvotāji, pirmdien paziņoja Francijas komandcentrs Parīzē.

"Desantnieki, kas tika dislocēti uz zemes [pēc gaisa trieciena], apstiprināja Mohameda ag Almunera un viena viņa miesassarga nāvi. Viņi arī atrada sievietes un pusaudža līķus," teikts armijas paziņojumā.

Uzlidojumā arī tika ievainots cits šī grupējuma dalībnieks un vēl divi civiliedzīvotāji.

Almuners, kurš tika nogalināts nomaļā nometnē Menakas rajonā, bija ""Islāma valsts Lielsahārā" vadītāja vietnieks", paziņoja Francijas armijas preses sekretārs pulkvedis Patriks Stežērs.

Viņš piebilda, ka "saistība starp šiem civiliedzīvotājiem un džihādistu līderi vēl nav zināma".

Paziņojumā tika pausta nožēla par civiliedzīvotāju bojāeju un pateikts, ka notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kā viņi nokļuva šajā uzbrukumā.

Francijas operācijā, kas notika naktī uz pirmdienu, piedalījās divas lidmašīnas "Mirage 2000" un sauszemes spēki.

"Islāma valsts Lielsahārā", kas bāzējas uz Mali robežas ar Burkinafaso un darbojas arī Nigērā, ir viens no vairākiem džihādistu grupējumiem Mali, kur Francijas spēki vairākus gadus palīdz Mali valdībai atjaunot kontroli pār valsti.

Šo grupējumu vada Adnans Abū Valīds Sahravi, kurš iepriekš bijis grupējuma "Al Qaeda Islāma Magrebā" (AQIM) loceklis.

"Islāma valsts Lielsahārā" ir uzņēmusies atbildību par vairākiem uzbrukumiem. Vienā no tiem 2017.gada oktobrī Nigērā tika nogalināti četri ASV armijas īpašo operāciju karavīri un četri Nigēras karavīri.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu