Atpūtas vietā rūgta vilšanās: tūroperators pazūd, nebrīdinot klientus par izmaiņām darbībā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Pie portāla “Apollo” vērsās kāda vīlusies sieviete, kam septembra beigās bija paredzēts nedēļu ilgs 1800 eiro vērts ceļojums uz Krētu. Pavisam nejauši sieviete uzzināja, ka ceļojumu operators SIA “Prieks tūre”, kas piedāvājis šo ceļojumu, it kā esot bankrotējis, uzņēmuma mājaslapa nedarbojas un uz telefona zvaniem neviens neatbild.

“Man tas ir aktuāli, jo pie viņiem biju iegādājusies ceļojumu. Nezinu, kas notiek šobrīd ar manu naudu! Man par šo faktu pavēstīja mamma, kura to izlasīja internetā,” stāsta jaunā sieviete.

Sapratusi, ka ar ceļojumu organizatoru nav iespējams sazināties, lasītāja devusies uz tā biroju, lai tiktu skaidrībā.

Tur viņu sagaidījis nelaipns kungs, kurš solījis, ka uzņēmums atdos naudu divu trīs nedēļu laikā un licis aizpildīt iesnieguma formu, kurā jānorāda personas dati, līguma numurs, ceļojuma galamērķis un datums, samaksātā summa un bankas rekvizīti.

Uz jautājumu, vai uzņēmums ir bankrotējis, sieviete saņēmusi atbildi, ka uzņēmums nav bankrotējis, bet gan restrukturizē savu darbību un pāris mēnešus ceļojumu pārdošanu vairs nepiedāvās. “Tur bija daudz cilvēku, kas uz vietas pilda iesniegumus, jo citādi ar uzņēmumu sazināties nav iespējas,” piedzīvotajā dalās sieviete.

Nekādi paskaidrojumi netika sniegti, par atvainošanos nemaz nerunājot. “Domāju, ka nekas nenotiks, būs klusums ilgu laiku. Darbinieks manu iesniegumu vienkārši nometa kaudzē pie citiem. Neviesa uzticību, ka iemaksāto naudu atgriezīs,” stāsta sieviete, piebilstot, ka pamatīgi "izčakarētas" brīvdienas.

Tāpat viņa norāda, ka citi par faktu, ka ceļojums nenotiks, uzzinājuši jau lidostā, gatavi doties brīvdienās. Bijis arī gadījums, kad uzņēmuma dēļ cilvēkiem gar degunu iet medusmēnesis. “Un tas nekur nebija paziņots no uzņēmuma puses, visi ceļotgribētāji par to uzzinājuši, kad jau devušies uz uzņēmuma ofisu pēc vaučeriem,” klāsta “Apollo” lasītāja.

Kā portālu Apollo informē Patērētāju tiesību un aizsardzības centra (PTAC) Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane, centrs ir lietas kursā par šo uzņēmumu un pieprasījuši viņiem iesniegt rīcības plānu, kā tiks nokārtotas visas saistības ar klientiem.

"Sākotnēji, ja klients nav apmierināts ar pakalpojuma kvalitāti vai nesaņem plānoto pakalpojumu, viņam ir jāvēršas pie attiecīgā pakalpojuma sniedzēja; ja domstarpības nevar atrisināt pārrunu ceļā, tad klientam ir tiesības vērsties ar iesniegumu PTAC," skaidro Gertmane. 

Arī portāls Apollo pārliecinājās, ka uzņēmuma mājaslapa prieks.lv nedarbojas un visas dienas laikā uzņēmums uz telefona zvaniem neatbild. 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu