Kārlis Leiškalns ienīst savu kaķi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar sākās pirmais Baltijas mēroga fotogrāfiju konkurss "Suns un Kaķis 2005". Iespējams, ka šajā izstādē ar savu suņu fotogrāfijām piedalīsies arī bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs.

Uztrauc dzīvnieku labklājība Fotogrāfiju konkursā var piedalīties ikviens interesents. Ar šo izstādi pasākuma organizatori vēlas pievērst sabiedrības uzmanību suņu un kaķu labklājībai. SIA "MasterFoods Latvia" dzīvnieku barības produktu grupas mārketinga vadītājs Baltijā Māris Āķītis pastāstīja: "Parasti medijos par dzīvnieku labklājību tiek runāts tikai tad, kad noticis kaut kas ļoti šausmīgs, bet mēs vēlamies pievērst cilvēku uzmanību ar jauku pasākumu. Protams, izstādes laikā mājdzīvnieku saimniekiem būs iespēja gan parādīt savus mīluļus, gan arī paskatīties uz citu lolojumiem, bet labāko fotogrāfiju autorus paredzēts apbalvot. Esmu pārliecināts, ka cilvēku atsaucība būs ļoti liela. Konkurss beigsies 31. oktobrī, bet novembrī būs pasākuma izskaņas pasākums, kurā piedalīties aicināsim arī sabiedrībā populārus cilvēkus." Lai piedalītos konkursā, elektroniski jānosūta savu mīluļu foto uz portālu "www.suniskakis.lv" vai arī pa pastu. Katru divu nedēļu interesantākās un labākās fotogrāfijas sešās kategorijās — "Palaidnis", "Viņa Augstība", "Draudzīgākais", "Dīvainā poza", "Gardēdis" un "Kinozvaigzne" — tiks apbalvotas. Iesūtītos attēlus vērtēs ekspertu komisija un portāla apmeklētāji. *** Viedokļi Vai viņi piedalīsies? Rīgas brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību direktors Kārlis Leiškalns: — Man laukos ir ļoti daudz dzīvnieku: gan govis, gan zirgi, bet mājās — kaķis un suns. Manu kaķi sauc Minsons, viņš ir rudā krāsā un ļoti liels blēdis, jo katru rītu nes beigtus putniņus — par to es viņu ienīstu! — vai peles. Kur viņš tās atrod, nav ne jausmas. Suns ir Jorkšīras terjers, vārdā Spensers. Man ir diezgan daudz mājdzīvnieku fotogrāfiju, tomēr konkursā nedomāju piedalīties. Manam kaķim vispiemērotākā varētu būt "Palaidņa" kategorija, bet suņa foto varētu pretendēt uz "Kinozvaigznes" balvu. LSDSP ģenerālsekretārs Gundars Bojārs: — Man ir divi suņi: Aso un Brīze, par kuriem pierakstīta pilna prese. Ar viņiem ir arī ļoti daudz fotogrāfiju. Par šo konkursu dzirdu pirmo reizi. Ja būtu uzzinājis agrāk, iespējams, būtu piedalījies. Aso varētu kandidēt uz "Kinozvaigznes" balvu, bet Brīze — uz "Palaidņa". Galvenais jau nav padarīt suņus par slavenībām, bet vienkārši piedalīties, jo mājdzīvnieki ir mūsu draugi. Režisore Žaklīna Cinovska: — Man jau sešus gadus ir balta Persijas kaķenīte Anna. Neesmu domājusi piedalīties ne šajā, ne arī kādā citā konkursā, jo uzskatu, ka šādi konkursi rada papildu stresu dzīvniekiem, kuri nav pieraduši pie sabiedrības. Samērā bieži fotografēju savu kaķīti, un viņas bildes es varētu piedāvāt "Kinozvaigznes" vai "Viņa Augstība" kategorijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu