Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Slaidas idejas brokastīm, pusdienām un vakariņām

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Brokastis miegamicei Ja no rīta nav palicis ļoti daudz laika, ko atvēlēt brokastīm, vari sajaukt biezpienu ar biolakto, mazkaloriju jogurtu vai krējumu.

Klāt pievieno zaļumus — dilles, selerijas, lociņus, ko vien sirds kāro. Uzsmērē maisījumu uz rupjas mai­zes šķēles.

Brokastis klasiskai būtnei

Ņem auzu pārslas. Pēc savas izvēles vāri tās ūdenī vai pienā vai arī aplej ar karstu ūdeni. Cu­kuru un sāli klāt neber! Atsevišķā traukā liec no­mazgātas zemenes un banānus un ar blenderi saputo kopā. Augļu putriņu sajauc kopā ar au­zu pārslām un baudi interesanto garšu! Ja vē­lies, klāt vari pievienot arī rozīnes vai citus žā­vētus augļus.

Brokastis veselībai

Blenderī saputo krēmveidīgo biezpienu kopā ar zaļumiem un garšvielām — pipariem, ingveru, ķiplokiem. Sāli klāt neliekam! Tad klāj biezpie­na maisījumu līdzīgi kā Dzintara sieriņu uz rup­jas vai pilngraudu maizes.

Pusdienas steidzīgajai

Ja zini, ka straujās darba dienas dēļ nepaspēsi apēst pusdienas, tad ieteicams pirms darba iz­iet cauri tirgum un nopirkt kilogramu zemeņu, kivi, banānu vai persiku, kurus nomazgātus turi uz galda. Izsalkuma gadījumā varēsi pastiept ro­ku pēc gardajām pusdienām.

Ja taupi laiku

Piemērotākās pusdienas tev būs aukstā zupa. Iegādājies puslitra burciņu aukstās biešu zupas, ielej bļodā. Tad klāt griez gurķus, lokus, dilles, salātlapas, vārītas olas. Pielej klāt kefīru. Un bļo­dā ieber ledu, kas atvēsinās ne tikai zupu, bet arī tevi. Ja vēlies, zupai klāt vari pievienot suti­nātu vai vārītu sagrieztu gaļu.

Vakariņas svaigā gaisā

Ņem vistas kājiņas, uz 30 minūtēm tās ieliec ma­rinādē, pievienojot klāt dažādas garšvielas, izņe­mot sāli. Pēc tam liec uz grila. Pa to laiku sagriez gurķu un tomātu salātus, pievienojot klāt maz­kaloriju krējumu vai salātu mērci. Nevajadzētu pie gaļas lietot kečupu, jo tajā ir daudz garšvie­lu, kas aiztur šķidruma izvadīšanu no organisma. Kečupa vietā labāk izvēlēties tomātu pastu.

Vakariņas izsalkušajai

Uzvāri jaunos kartupeļus ar mizu, klāt pievieno­jot dilles. No gailenītēm uztaisi mērci ar saldo krējumu. Klāt — gurķu un tomātu salātus ar rū­gušpienu vai biolakto. Glāzē lej kefīru vai paniņas.

Vakariņas paēdušajai

Pagatavo salātus no kāpostiem, redīsiem, pap­rikas, tomātiem, salātu lapām — no visa, ko tik sirds kāro. Pēc pašas vēlmēm klāt pievieno salātu mērci, majonēzi, krējumu vai eļļu.

Receptes kārumniecei

Zemenes sablenderē kopā ar banāniem un biezpienu vai kefīru. Puto līdz mirklim, kad iz­veidosies pašas gatavots jogurts, kam atšķirībā no veikalos pirktajiem klāt nebūs konservantu.

Našķi starp ēdienreizēm

Ēd dažādas ogas, augļus, dārzeņus! Vari no­pirkt studentu brokastis. Žāvēti augļi, rozīnes un riekstiņi ir ļoti laba alternatīva ieras­tajiem cepu­miem.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu