/nginx/o/2018/08/31/11336190t1h931b.jpg)
Brokastis miegamicei Ja no rīta nav palicis ļoti daudz laika, ko atvēlēt brokastīm, vari sajaukt biezpienu ar biolakto, mazkaloriju jogurtu vai krējumu.
Klāt pievieno zaļumus — dilles, selerijas, lociņus, ko vien sirds kāro. Uzsmērē maisījumu uz rupjas maizes šķēles.
Brokastis klasiskai būtnei
Ņem auzu pārslas. Pēc savas izvēles vāri tās ūdenī vai pienā vai arī aplej ar karstu ūdeni. Cukuru un sāli klāt neber! Atsevišķā traukā liec nomazgātas zemenes un banānus un ar blenderi saputo kopā. Augļu putriņu sajauc kopā ar auzu pārslām un baudi interesanto garšu! Ja vēlies, klāt vari pievienot arī rozīnes vai citus žāvētus augļus.
Brokastis veselībai
Blenderī saputo krēmveidīgo biezpienu kopā ar zaļumiem un garšvielām — pipariem, ingveru, ķiplokiem. Sāli klāt neliekam! Tad klāj biezpiena maisījumu līdzīgi kā Dzintara sieriņu uz rupjas vai pilngraudu maizes.
Pusdienas steidzīgajai
Ja zini, ka straujās darba dienas dēļ nepaspēsi apēst pusdienas, tad ieteicams pirms darba iziet cauri tirgum un nopirkt kilogramu zemeņu, kivi, banānu vai persiku, kurus nomazgātus turi uz galda. Izsalkuma gadījumā varēsi pastiept roku pēc gardajām pusdienām.
Ja taupi laiku
Piemērotākās pusdienas tev būs aukstā zupa. Iegādājies puslitra burciņu aukstās biešu zupas, ielej bļodā. Tad klāt griez gurķus, lokus, dilles, salātlapas, vārītas olas. Pielej klāt kefīru. Un bļodā ieber ledu, kas atvēsinās ne tikai zupu, bet arī tevi. Ja vēlies, zupai klāt vari pievienot sutinātu vai vārītu sagrieztu gaļu.
Vakariņas svaigā gaisā
Ņem vistas kājiņas, uz 30 minūtēm tās ieliec marinādē, pievienojot klāt dažādas garšvielas, izņemot sāli. Pēc tam liec uz grila. Pa to laiku sagriez gurķu un tomātu salātus, pievienojot klāt mazkaloriju krējumu vai salātu mērci. Nevajadzētu pie gaļas lietot kečupu, jo tajā ir daudz garšvielu, kas aiztur šķidruma izvadīšanu no organisma. Kečupa vietā labāk izvēlēties tomātu pastu.
Vakariņas izsalkušajai
Uzvāri jaunos kartupeļus ar mizu, klāt pievienojot dilles. No gailenītēm uztaisi mērci ar saldo krējumu. Klāt — gurķu un tomātu salātus ar rūgušpienu vai biolakto. Glāzē lej kefīru vai paniņas.
Vakariņas paēdušajai
Pagatavo salātus no kāpostiem, redīsiem, paprikas, tomātiem, salātu lapām — no visa, ko tik sirds kāro. Pēc pašas vēlmēm klāt pievieno salātu mērci, majonēzi, krējumu vai eļļu.
Receptes kārumniecei
Zemenes sablenderē kopā ar banāniem un biezpienu vai kefīru. Puto līdz mirklim, kad izveidosies pašas gatavots jogurts, kam atšķirībā no veikalos pirktajiem klāt nebūs konservantu.
Našķi starp ēdienreizēm
Ēd dažādas ogas, augļus, dārzeņus! Vari nopirkt studentu brokastis. Žāvēti augļi, rozīnes un riekstiņi ir ļoti laba alternatīva ierastajiem cepumiem.