Vai ziņa par celulozes rūpnīcas necelšanu bija blefs? (6)

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nupat pienākusi ziņa, ka ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš (JL) jau tuvākajā laikā meklēs tikšanās iespējas ar Somijas kompānijas "Metsaliitto Group" vadību, lai pārrunātu ar uzņēmējiem viņu lēmumu pagaidām necelt Latvijā celulozes rūpnīcu. Tātad prieks par to, ka esam glābti no videi kaitīga projekta, izrādījies pāragrs.

LETA jau ziņoja, ka "Metsaliitto Group" ir atteikusies no ieceres Latvijā būvēt celulozes rūpnīcu, līdz valstī nemainīsies attieksme pret šo projektu.

Kā aģentūru LETA informēja ekonomikas ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Zīberga, ministrs vēlas uzklausīt investoru viedokli un argumentus par izveidojušos situāciju, kā arī izvērtēt, kā valstij turpmāk labāk rīkoties, strādājot ar lieliem investīciju projektiem.

Jau ziņots, ka "Metsaliitto Group" varētu mainīt savas domas un Latvijā tomēr celt rūpnīcu, ja tiktu saņemts atbalsts projektam un ja atzinums par rūpnīcas iespējamo ietekmi uz vidi būtu pamatots ar konkrētiem faktiem. Kompānijas pārstāvji iepriekš norādīja, ka pēdējo divu valdību laikā kompānijai neveidojās nekāds dialogs ar valsti, kā tas bijis iepriekš, strādājot darba grupā ar valdības pārstāvjiem.

"Metsaliitto Group" bija gatava Latvijā investēt ap 900 miljoniem eiro (632,5 miljoniem latu), lai sagatavotu celulozes rūpnīcas projekta realizēšanu.

AS "Baltic Pulp" tika izveidota 2000.gadā ar mērķi sagatavot celulozes rūpnīcas projektu realizēšanai. Tika plānots, ka celulozes rūpnīca Jēkabpils rajona Ozolsalā ražošanu varētu sākt 2007.gadā. Valstij pieder 33% jeb 65 300 "Baltic Pulp" akciju, bet pārējie 67% akciju ir "Metsaliitto Group" īpašumā. Kopējais "Baltic Pulp" pamatkapitāls ir 197 885 lati.

"Baltic Pulp" celulozes projekta izmaksas kopš tā sākuma sasniegušas piecus miljonus latu, no kuriem apmēram miljons latu esot valsts ieguldītais finansējums.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu