Kaķu gada programmai prasīs 57 000 latu no Rīgas budžeta (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā ir vismaz 70 000 suņu, kaķu skaitu neviens neņemas minēt. Pusotrs tūkstotis minku pērn noķerti klaiņojot, šim pasākumam tērēti pāris tūkstoši suņu naudas. Nākamgad Rīga domā kaķus kontrolēt stingrāk – šim nolūkam no budžeta paredzēts prasīt 57 000 latu.

Rīgas domes Vides departaments plānojis nākamā gada pilsētas budžetā paredzēt 57 000 latu kaķu populācijas kontroles programmas īstenošanai Rīgā. Pērn šim mērķim tika atvēlēti nepilni 6 tūkstoši latu no suņu turēšanas nodevas, kas, kā atzīst speciālisti, ir par maz, lai spētu samazināt klaiņojošo dzīvnieku skaitu. 2003. gada martā Rīgā ar Rīgas domes Vides departamenta atbalstu tika uzsākta bezpajumtes kaķu koloniju sterilizācijas programma ar metodi noķer, sterilizē, atlaiž. Kā pastāstīja Rīgas domes Vides departamenta mājdzīvnieku uzskaites un uzraudzības sektora vadītāja Kristīne Romančuka, viena kaķa sterilizācija izmaksā 18 latu: "Šos 57 tūkstošus latu esam pieprasījuši budžetā. No suņu turēšanas nodevas (6 Ls) tik lielu summu nemaz nebūtu iespējams iegūt". Īstenojot kaķu populācijas kontroles programmu, līdzekļi nepieciešami dzīvnieku sterilizācijai, kaķu uzturēšanai stacionārā, vakcinēšanai pret trakumsērgu, eitanazēšanai, kremēšanai un apbedīšanai. Kā informēja K. Romančuka, ja pieprasītie līdzekļi tiktu piešķirti, mēnesī būtu iespējams izķert 198 klaiņojošus kaķus. Neatkarīgā jau rakstīja, ka Rīgā šobrīd ir aptuveni 70 tūkstoši suņu. Pēc Vides departamenta sniegtās informācijas, pagājušajā gadā izķerts 601 klaiņojošs suns un 1464 kaķi, no kuriem 210 nogādāti patversmē, bet 765 sterilizēti un palaisti savā vaļā. Eitanazēts 161 suns un 579 kaķi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu