Brīvības ielā zib dūres: velosipēdists pret autovadītāju - kuram taisnība? (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Īpatnējā satiksmes organizācija Rīgas centrā, Brīvības ielā, vairo nesaskaņas starp autovadītājiem un velosipēdistiem - šonedēļ kāds riteņbraucējs, braucot pēc noteikumiem, satracinājis autovadītāju, kurš domstarpības mēģinājis risināt ar fizisku spēku. 

Sociālā tīkla "Twitter" lietotāju uzmanību pievērsis video, kurā redzama velobraucēja Māra Kalēja piedzīvotais, braucot pa Brīvības ielu. Ielai tajā posmā ir divas joslas, kas paredzētas visiem transportlīdzekļiem, bet atsevišķa josla izdalīta sabiedriskajam transportam. Velobraucējs bija izvēlējies pārvietoties pa vidu otrajai joslai, ko tviterī pamatojis, kā ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Video redzams, ka Kalēja rīcība sadusmojusi vairākus autovadītājus. Īpašas dusmas tas raisījis kādam autovadītājam, kurš apturēja spēkratu, lai fiziski izrēķinātos ar Kalēju.

Tvitera lietotāju domas par notikušo dalās. Daļai šķiet, ka Kalēja rīcība bija provokatīva un viņš pelnījis autovadītāju dusmas, citi atbalsta Kalēja iestāšanos par savām tiesībām, savukārt citi kritizē pilsētas infrastruktūru, kas nav piemērota velo transportam. 

Jāpiemin, ka Satiksmes ministrija sadarbībā ar VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) savas kompetences ietvaros ir nosūtījusi rakstisku vēstuli Mārim par notikušo starpgadījumu.

Ņemot vērā, ka brauktuves labajā pusē ir iekārtota josla pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem ( nav uzstādīta 824. papildzīme) velosipēdu vadītājiem ir jābrauc pa pārējiem transportlīdzekļiem paredzēto joslu iespējami tuvāk joslas labajai malai.

Vēršot uzmanību, ka

 CSN 200.3. apakšpunkts pieļauj velosipēdam braukt pa ietvi, ja braukšana pa brauktuvi, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, nav iespējama, ir apgrūtināta vai bīstama.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu