Livonijas balvu par veiksmīgu darbu Igaunijā saņēmis "Valmiermuižas alus" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Godinot sekmīgāk Igaunijā strādājošos Latvijas uzņēmumus, šogad Livonijas balva piešķirta alus darītavai "Valmiermuižas alus", aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

Savukārt par sasniegumiem Latvijā balvu saņēma maizes ražotājs AS "Latvijas maiznieks". Livonijas balvas ceremonijā piedalījās, balvas un sertifikātus pasniedza Latvijas vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons, Igaunijas vēstnieks Latvijā Arti Hilpus, LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un LTRK pārstāvis Igaunijā Kaspars Pacēvičs.

"Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis, saņemot balvu, pauda uzskatu, ka vislabākajiem kaimiņiem, kas savā starpā ir latvieši un igauņi, ir jāsadarbojas, lai Latvijā popularizētu igauņu kultūru un Igaunijā - latviešu.

Esam pagodināti, ka mūsu ziemeļu kaimiņvalsts prasīgākie alus baudītāji novērtē mazajā alus darītavā nesteidzīgi brūvēto dzīvo, nepasterizēto alu, kam ļoti svarīgas ir regulāras piegādes, ko arī spējam nodrošināt, jo Tallina mums ir tuvāk nekā Liepāja. Igaunija ir pirmā valsts, uz kuru uzsākām eksportēt savus brūvējumus, un pašlaik ir arī mūsu lielākais eksporta partneris, sacīja Ruņģis.

Savukārt AS "Latvijas maiznieks" valdes loceklis Māris Daude uzsvēra, ka Latvijas un Igaunijas sadarbība ir veiksmīga, jo balstīta stabilitātē un pieredzē.

Mūsu mātes kompānija ir lielākais maizes cepējs Igaunijā, tādēļ varam gūt labu piemēru un zinām, ka tas, kas aktuāls kaimiņu tirgū, drīz vien gūs popularitāti arī Latvijā. Pēdējos gados esam investējuši 14 miljonus eiro, kas liecina par ilgtermiņa sadarbību starp valstīm, sacīja Daude.

Pasākums tika rīkots sadarbībā ar starptautisko pasažieru pārvadātāju "Lux Express".

Livonijas balvas pirmo reizi pasniedza 2013.gadā, kad to iniciēja Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, tādējādi rādot savu varēšanu un lieliskās idejas. Mērķis ir godināt abās valstīs strādājošu uzņēmumu atpazīstamību, konkurētspēju un aicināt sadarboties, lai rezultāti būtu pēc iespējas efektīvāki. Pirmo balvu saņēma Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums.

Pērn Livonijas balvu saņēma AS "Balticovo" par veiksmīgu darbu Igaunijā, un AS "Tallink Latvija" par sasniegumiem Latvijā.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu