Pāvesta Franciska vizītes laikā uz Aglonu tiks norīkoti vairāki vilcieni (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pāvesta Franciska vizītes laikā uz Aglonu tiks norīkoti vairāki vilcieni, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens".

Uzņēmums otrdien sācis biļešu iepriekšpārdošanu vilcienu reisiem, kas norīkoti 24.septembrī no Rīgas uz Aglonu un atpakaļ. Uz Aglonu šajā dienā tiks norīkoti trīs īpaši vilcieni, kuri kursēs dienas pirmajā pusē, lai visi interesenti laikus nokļūtu notikuma vietā pirms Viņa Svētības pāvesta Franciska celebrētas Svētās Mises sākuma, kas paredzēts plkst.15.30.

Ņemot vērā, ka paredzama liela apmeklētāju interese nokļūt pasākumā ar sabiedrisko transportu, no Rīgas uz Aglonu un atpakaļ "Pasažieru vilciens" ir norīkojis trīs īpašus vilcienu reisus.

No Rīgas stacijas 24.septembrī vilcieni aties plkst.6.47 un Aglonā ienāks plkst.10.50; plkst.7.40 un Aglonā ienāks plkst.11.55; plkst.9.02 un Aglonā ienāks plkst.12.51.

Savukārt no Aglonas stacijas 24.septembrī vilcieni aties plkst.20.30 un Rīgā ienāks plkst.00.13; plkst.21.30 un Rīgā ienāks plkst.1.10; plkst.22.30 un Rīgā ienāks plkst.2.02.

Kā ziņots, pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna. Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Savukārt Tieslietu ministrija (TM) plāno lūgt papildu 145 710 no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai varētu nodrošināt Pāvesta Franciska vizītes atspoguļošanu sabiedriskajos medijos.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija. Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki var saņemt no 9.septembra.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu