Āboltiņa iesniegusi akreditācijas vēstuli Itālijas prezidentam (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Solvita Āboltiņa
Solvita Āboltiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas jaunā vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa Romā ir iesniegusi akreditācijas vēstuli Itālijas prezidentam Serdžo Matarellam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sarunā ar Itālijas prezidentu vēstniece paudusi gandarījumu par Latvijas un Itālijas divpusējām attiecībām. Itālijai ir bijusi īpaša loma Latvijas starptautiskajā atzīšanā, kā arī Latvijas neatkarības atjaunošanas posmā, uzsvērusi Āboltiņa.

Āboltiņa īpaši uzsvērusi Itālijas ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā un paudusi gatavību turpināt attīstīt abu valstu attiecības, tostarp ekonomikā, kultūrā, izglītībā un zinātnē.

Itālijas prezidents bija Latvijā valsts vizītē šogad jūlija sākumā, un gaidāma viņa dalība Arajološas grupas neformālajā sanāksmē Latvijā šīs nedēļas beigās.

Foto: Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa akreditācijas vizītes Rīgas pilī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu