Apmeklētāju "cienastu" dēļ Rīgas Zoodārzā miris ziemeļbriežu mazulis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar skarbu vēsti klajā nācis Rīgas Zoodārzs, vēsta LNT raidījums "900 sekundes". Ilgās mokās uz vetārstu operāciju galda miris trīs mēnešus vecs briedēns.

Nāves iemesls – apmeklētāju sniegtie cienasti, kas pieaugušu dzīvnieku nobeidz palēnām, bet mazuļa kuņģi saārda daudz ātrāk.

Zoodārza darbinieki saka, ka daļēji saprot vecākus, kuri vedina bērnus dalīties savos kārumos, domājot, ka dzīvnieks ir badā. Tikmēr Rīgas Zoodārzs nupat parakstījis milzu rēķinu par ķērpju piegādi ziemeļbriežiem no Skandināvijas, lai tie saņemtu pareizu, sabalansētu un sugai piemērotu barību.

Kā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas Zoodārza direktors Ingmārs Līdaka, papildus žogus pret barotājiem necels, jo tā nevar īstenot zoodārza misiju saglabāt un pavairot savvaļā izzūdošas dzīvnieku sugas, tostarp meža ziemeļbriežus.

Rīgas Zoodārzs arī centies apmeklētājus izglītot, veicot dzīvnieku barošanas demonstrācijas.

Bet vēl tikai sestdien, kāda barjeru šķērsojusī ģimene sajūsmā saujām bārstījusi ziemeļbriežiem kartupeļu salmiņus blakus lielam uzrakstam “Lūdzam nebarot”, kas uzrakstīts trīs valodās.

Apskati fotogaleriju, kā Rīgas Zoodārzā sagaidīja pavasari:

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu