Vai brīvdiena populistisku motīvu dēļ? Twitter lietotāji spriež par "pāvesta brīvdienas" lietderību (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Kāds Twitter lietotājs raksta, ka kolēģi Viļņā ir neizpratnē, padzirdējuši, ka pirmdien Latvijā būs brīvdiena. Viedokļi, kā ierasts, dalās: daži norāda, lai liek mierā ticīgos un reliģiju, citi - ka lieka brīvdiena netraucēs. 

"Lietuvā pāvests viesosies svētdienā, taču, ja arī būtu darbdienā, neviens netic, ka šajā katoļticīgo zemē dotu brīvu dienu. Nākas skaidrot, ka mums būs #vēlēšanas2018," raksta sociālā tīkla lietotājs.

"Nevaru saprast, kas tiem ateistiem kaiš, nu ko kasāties par tēmu, kas jums nav saistoša! Man ir pilnīgi vienalga, cik sēņu salasīts vai gurķu iesālīts, galvenais taču ir tā cilvēka prieks par padarīto! Lieciet mierā reliģiju un ticīgos!" raksta kāda cita lietotāja, uz ko ieraksta autors norāda, ka jautājuma būtība esot par vēlēšanu skurbulī populistisku motīvu vadītu brīvdienu izveidošanu. 

Savukārt bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzīst, ka sekulāra valsts Latvija uzspiež iedzīvotājiem ienākumu neiegūšanu reliģisko notikumu dēļ. "Religion costs," atzīmē Ķīlis. 

"Ko nu var muldēt. Lai paceļ roku tie, kas nepriecājas par brīvdienu. Jāņi - abas brīvdienas šogad iekrita nedēļas nogalē. Tā ka gan pēc Dziesmu svētku diena, gan pāvesta brīvdiena neko tā pa īstam neietekmē. Cilvēki ir produktīvāki, ja ir atpūtušies," rezumē cits diskusijas dalībnieks. 

Kā ziņots, pāvesta Franciska vizīte Latvijā notiks pirmdien, 24.septembrī. Dienas pirmajā pusē Rīgā norisināsies vairāki pasākumi - oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Rīgas pils, ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, ekumenisks dievkalpojums Rīgas Domā un lūgšana Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē. Pēcpusdienā pāvests Francisks Aglonā vadīs Svēto Misi. 

Fotogalerija: Pāvests Francisks

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu