Viesu stils latviešu spēlfilmas “Homo Novus” pirmizrādē

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

26.septembrī, pulcējot filmas kolorīto aktieru sastāvu, komandu un sabiedrības krējumu, pirmizrādi piedzīvoja latviešu spēlfilma “Homo Novus". Pasākumā atdzīvojās 30.gadu bohēma, to laiku greznums un elegance. Romantisko intrigu un pārpratumu komēdiju, jau sākot no 28.septembra, varēs vērot Latvijas kinoteātros.

“Homo Novus" skatītājus neatstāj vienaldzīgus, apburot ar intriģējošo sižetu, spilgtiem tēliem un, protams, izcilu māksliniecisku izpildījumu un muzikālo pavadījumu.

Pēc filmas preses seansa apmeklējuma latviešu publicists Ilmārs Šlāpins padalījās savā “Facebook" kontā ar iespaidiem: “Man šodien izdevās noskatīties filmu “Homo Novus", kaut kas jāpasaka, pirms esmu dzirdējis vai lasījis citu viedokli. Pirmkārt, nebija līdzīga kaut kam, ko varēja gaidīt, nu, tas ir, nevis bija dīvaina, bet vienkārši mazliet savādāka par citām filmām. Ievilka pamazām un ievilka nevis ar humoru vai Paula mūziku, bet ar smalku un aizkustinošu mākslinieka dvēseles skatījumu.

Nav daudz tādu filmu arī pasaules kinematogrāfijā, kur ir parādītas mākslinieka attiecības ar mākslu, turklāt nevis viena, centrālā personāža izpausmē, bet vismaz piecu atšķirīgu “attiecību ar mākslu" gadījumos. Vispār, sagribējās mest visu pie malas un meklēt rokā otas un krāsas. Nu, vai vismaz pāršķirstīt latviešu mākslinieku albumus. Esmu priecīgs par šādu filmu".

“Esmu absolūtā sajūsmā par Annas Vidulejas jauno filmu “Homo Novus"! Brīnišķīgi tverta gaisotne, 30.gadu stils, kolosāla aktierspēle - īstas pērles(!), labs humors, burvīgi atbilstoša mūzika… Domāju, ka Anšlāvam Eglītim patiktu," ar saviem iespaidiem privātajā “Twitter" kontā dalās žurnāliste un TV personība Una Griškeviča.

Spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja, kura jau sen loloja ideju par Anšlava Eglīša romāna ekranizāciju. "Homo Novus" galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās ir Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars. Filmas veidotāju vidū ir arī operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Apvienotā Karaliste), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

Fotogalerija: 30.gadu greznumā pirmizrādi piedzīvo latviešu spēlfilma “Homo Novus”

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu