Rīgas likumsargi Vecdaugavā notver maluzvejnieku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

22. septembrī neilgi pēc pulksten 12.00 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Vecdaugavu, pamanīja kādu makšķernieku gumijas airu laivā. 

Piebraucot tuvāk, pamanīts aptuveni 50 gadus vecs vīrietis.

Jautājot, vai laiva ir aprīkota ar nepieciešamo aprīkojumu un glābšanas līdzekļiem, vīrietis uzreiz norādīja, ka viņam nav glābšanas vestes. Pārbaudes laikā atklājās, ka laivā ir nemarķēts zvejas tīkls ar trim zivīm – diviem asariem un plaudi. Dzīvās radības nekavējoties ielaistas atpakaļ ūdenī, informē Rīgas pašvaldības policija.

Tāpat pārbaudes laika atklājās, ka vīrietim nav zvejas atļaujas, informē Rīgas pašvaldības policija.

Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem rīkiem, tostarp konfiscēti pārkāpuma izdarīšanas rīki, tai skaitā arī gumijas airu laiva.

Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, vai bez konfiskācijas.

Vienlaikus uzsākta vēl viena administratīvā pārkāpuma lietvedība par atpūtas kuģa iekārtojuma prasību neievērošana iekšējos ūdeņos. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu atpūtas kuģa vadītājam no 30 līdz 55 eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu