IeM parlamentārā sekretāre: Prostitūcijas "atļauti ierobežotais" stāvoklis Latvijā būtu jāmaina

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Prostitūcija Latvijā ir "atļauti ierobežota", taču tam būtu jāmainās - šādu nostāju pauda Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (Jaunā Vienotība).

Siliņa uzstājusies starptautiskajā konferencē par seksuālās ekspluatācijas izskaušanu. Viņa sacīja, ka cilvēki nereti viņai uzdod jautājumu, vai prostitūcija Latvijā ir atļauta vai aizliegta. Uz šo jautājumu neesot vienkārši atbildēt. Faktiski prostitūcija Latvijā ir "atļauti ierobežota".

Šī iemesla dēļ IeM sadarbībā ar citām ministrijām gatavo izmaiņas, lai prostitūcijas jautājumu regulētu ne tikai valdības dokumenti, bet arī likums.

IeM parlamentārā sekretāre ir pārliecināta, ka prostitūcija nav savienojama ar cilvēka godu un cieņu, kā arī ir drauds sabiedrības un ģimenes labklājībai.

Biedrības "Centrs Marta" vadītāja Iluta Lāce uzsvēra, ka 21. gadsimtā prostitūciju nevar attaisnot ar argumentiem, ka tā ir vecākā profesija vai ka sievietes pašas izvēlas būt prostitūtas. Beidzot jāprasa atbildība no īstajiem noziedzniekiem - cilvēku ekspluatētājiem.

Piektdien, 28. septembrī, Stokholmas Ekonomikas augstskolā notiek starptautiska konference "Cieņpilna dzīve - izvēle Baltijā un Ziemeļvalstīs. Efektīva rīcība seksuālās ekspluatācijas izskaušanai".

Konferences mērķis ir, izvērtējot dažādas pasaules prakses, atrast efektīvāko tiesisko regulējumu seksuālās ekspluatācijas izplatības mazināšanai, upuru aizsardzības nodrošināšanai un atbildības uzlikšanu ekspluatētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu