Psiholoģe par mākslīgo skaistumu: lūpu uzpumpēšanu izvēlas sievietes ar smagām psiholoģiskām problēmām

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Kā informē ārvalstu mediji, skaistuma un psiholoģijas eksperti skaidro, kāpēc dažas sievietes kļūst atkarīgas no lūpu palielināšanas, kādas var gadīties sekas un kā no šīs atkarības atbrīvoties.

Ne visām dāmām ir paveicies piedzimt ar pilnīgām lūpām, kā, piemēram, Holivudas skaistulei Andželīnai Džolijai. Tām, kuras daba nav apveltījusi ar šo īpatnību, nākas samierināties vai doties pie kosmetologa, kurš ar skaistuma injekciju palīdzību padarīs lūpas apjomīgākas.

Protams, ir ļoti svarīgi zināt mēru, lai izvairītos no riska izskatīties pēc pīles vai vēl kā cita, raksta ārvalstu mediji. Diemžēl mūsdienās ļoti bieži varam satikt sievietes un meitenes, kuru lūpas, šķiet, no filleriem tūlīt pārsprāgs. Jautājums - kāpēc skaistā dzimuma pārstāves veido sev tādas lūpas, no kurām šermuļi iet pār kauliem un uzmetas zosāda? Skaidro eksperti.

Amerikāņu kinoaktrise Andželīna Džolija
Amerikāņu kinoaktrise Andželīna Džolija Foto: AP/Scanpix

Psihologi ir pārliecināti, ka galvenais cēlonis atkarībai no skaistuma injekcijām esot nepārliecinātība par sevi un zems pašnovērtējums.

Kompleksi rodas jau agrā bērnībā. Cik bieži nav gadījies, ka mamma vai tētis kaimiņu meiteni vai draudzeni ir vērtējuši augstāk par pašu meitu? Vai, iespējams, skolotāja ir biežāk slavējusi tavu klasesbiedreni nekā tevi? Sievietes bieži izaug ar domu, ka viņām ir jābūt labākām par citām, un tad viņas ar šo domu dzīvo. Daudzām šķiet, ka viņas nav gana labas un jaukas. Tāpat ļoti raksturīgi ir censties pārveidot sevi līdz pilnībai.

Līdz ar plastiskās ķirurģijas un kosmetoloģijas attīstību mainīt savu izskatu var daudz ātrāk un vieglāk. Kā zināms, sievietes palielina lūpas līdz nereāliem izmēriem, lai pievērstu apkārtējo uzmanību. Kā uzskata psihologi, lūpas jau var palielināt, bet tas nenozīmē, ka tāpēc tevi mīlēs vairāk.

Tātad ir skaidrs, ka zems pašnovērtējums ir visbiežākais iemesls lūpu palielināšanai. Nepietiek ar to, ka izmaini savu seju vai ķermeni līdz nepazīšanai. Problēma esot galvā, un to atrisināt ar “kosmētisko remontu” ir neiespējami. Svarīgākais ir iemācīties sevi mīlēt un cienīt.

Šīs atkarības pamatā ir smagas psiholoģiskas problēmas, galvenokārt pašpārliecības trūkums. Cēloņi visbiežāk meklējami bērnībā.

Donatella Versače
Donatella Versače Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti raksturīga šādām sievietēm ir iekšējā spriedze, bailes un šaubas. Labākās zāles pret šo atkarību esot laime. Ir jāiemācās sevi pieņemt tādu, kāda esi, un ieraudzīt savas stiprās puses. Ja pašai ir grūti atbrīvoties no kompleksiem, var doties pie psihologa, psihoterapeita, pārvarēt savas bailes, un tas dos daudz vairāk nekā jebkura skaistuma injekcija.

Vēl viens iemesls atkarībai no skaistuma injekcijām ir tā saucamais kosmētiskais tūrisms. Dāmas, cenšoties izlabot savas nepilnības, bieži nokļūst pie nekompetentiem speciālistiem. Rezultātā viņas ir neapmierinātas un dodas visu “labot” pie nākamā speciālista. Atkārtoti cenšoties labot iepriekšējas kļūdas, ir iespēja nokļūt slazdā, no kura aizvien grūtāk izkļūt.

Kādēļ atkarība no filleriem ir bīstama un kā ar to cīnīties?

Filleru injekcijas drīkst veikt divreiz gadā. Hialuronskābe nespēj nodarīt ļaunumu veselībai - protams, ja runa ir par pārbaudītu preparātu, nevis aizstājēju. Taču blakusefekti var rasties no jebkā, ko veic par daudz un pārāk bieži.

No estētiskā viedokļa “pārkačātas” lūpas neizskatās pārāk skaisti. Tās izskatās uztūkušas, piepampušas.

Preparāts, kuru kosmetologs ievada ādā, to izpleš. Sanāk, ka, veicot injekciju, ne tikai tiek piepildīts zemādas slānis, bet arī izstiepta āda - kā audums. Tāpēc var rasties zilumi un pietūkums. Ir svarīgi neiedurt artērijā, lai neradītu veselībai bīstamas sekas. Ja  rodas problēmas,  ir svarīgi 2-3 dienu laikā vērsties pie speciālista.

Kima Kardašjana
Kima Kardašjana Foto: Reuters/LETA

Sekas mainīt, protams, var. Mūsdienās pastāv divi filleru likvidēšanas veidi. Visizplatītākais ir hialuronidāzes injekcijas, kas ātri sadala hialuronskābi. Tas notiek pāris dienu laikā, un sekas pēc tam nepaliek. Savukārt, ja šādā veidā to izdarīt nav iespējams, nāksies izmantot ķirurģiskas metodes. Jebkurā gadījumā, ja izlemt atbrīvoties no filleriem, izvēlies un konsultējies ar vislabāko speciālistu.

Būtiski ir apzināties, ka ar injekcijām nevar pacelt savu pašvērtējumu, un svarīgi ir pārskatīt savu ēdienkarti un attieksmi pret sportu, lai uzlabotu pašsajūtu, informē “Woman”.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu