Pārdzēries vīrietis izdzen mīļoto no dzīvokļa un ieslēdzas mājoklī ar abu kopīgo mazuli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

24. septembrī neilgi pirms pulksten 15.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Daugavgrīvā, kur norisinājās ģimenes konflikts. Uz notikuma vietu apstākļu noskaidrošanai norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa, informē Rīgas pašvaldības policija.

Kārtības sargi, ierodoties pie norādītā dzīvokļa durvīm, vairākas reizes pieklauvēja, taču tās neviens neatvēra. Mirkli vēlāk no augšējā stāva iznāca kaimiņiene ar izsaucēju. Ziņotāja pastāstīja, ka notikuma dienā viņas dzīvesbiedrs piedzēries, pēc tam sācis strīdēties un viņu izgrūdis no dzīvokļa. Sieviete aizgājusi pie kaimiņienes un izsaukusi policiju. Izsaucēja bija noraizējusies, jo dzīvoklī palicis abu kopīgais gadu vecais bērns, kuru iereibušais dzīvesbiedrs atsakās atdot.

Likumsargi ilgstoši klauvēja pie durvīm, taču iereibušais vīrietis sāka lamāties ar rupjiem vārdiem un kategoriski atteicās policistiem atvērt durvis. Tāpat kungs uzgrieza skaļāk mūziku, lai nebūtu jāklausās klauvēšanā.

Ņemot vērā, ka dzīvoklis atradās pirmajā stāvā, policisti pārbaudīja arī logus, vai kāds no tiem nav atstāts vaļā. Pārbaudes laikā izsaucējas dzīvesbiedrs pienāca pie loga ar bērnu. Vīrietis vairākkārtīgi aicināts atvasi nodot mātei, taču viņš turpināja lamāties. Vienlaikus vīrietis informēts, ka nepieciešamības gadījumā tiks izsaukta Valsts policija durvju atvēršanai, kā arī atgādināts par atbildību, pieskatot bērnu alkohola reibumā.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki situācijas izvērtēšanai, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Turpinot pārrunas, iereibušais kungs sāka apjaust situācijas nopietnību un meitu izlaida no dzīvokļa. Sākotnēji bērns nodots mediķiem, kuri konstatēja, ka meitenīte nav cietusi. Līdz ar to bērns nodots mātei.

Savukārt bērna tēvs, pēc meitas izlaišanas no dzīvokļa, ieslēdzās dzīvoklī. Saistībā ar vīrieša veiktajām darbībām uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 400 eiro.

Pārrunu laikā ar izsaucēju noskaidrots, ka viņa ar atvasi turpmākās dienas ir nolēmusi pavadīt pie kaimiņienes, bet pēc tam risināt ar dzīvesbiedru radušās problēmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu