Dzer un tievē: 10 diētiski alkoholiski dzērieni (5)

Alkohola lietošana ir kaitīga veselībai!
Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Alkohola lietošana - tā nav pati noderīgākā nodarbe. Pētījumi liecina, ka jebkura spirta deva ir bīstama. Tomēr ļaudis turpina lietot alkoholu, ticot tam, ka no nelielas devas alkohola ļaunuma nebūs. Taču, ja tu paralēli tievē un mazliet gribas arī iedzert?  Izvēlies alkoholu, kur ir maz kaloriju!

"Cosmo" iesaka, kā pareizi izvēlēties alkoholu (ja nu bez tā nekādi nevari iztikt).

Ja tu dzer divas 150 ml vīna glāzes katru vakaru, tad nedēļā sanāk 1750 liekas kalorijas. Un, ja neko no tā nemaina, tās pārvēršas par 10 liekiem kilogramiem gadā.

Ja pasūti kokteili, lūdz bārmenim, lai gatavo to bez sīrupa un cukura, un pievērs uzmanību tā izmēram. Alu parasti lej 0,5 litrus, vīnu - 150 ml, šotus - 45 - 50 ml.

Tālākminētos dzērienus drīkst pasūtīt, neuztraucoties par kalorijām.

Tekila ar laima sulu

Kalorijas - mazāk par 200.

Parastā "Margaritā" var būt vairāk nekā 400 kalorijas, bet šajā kokteilī ir daudz mazāk.

Šņabis, soda un citrons

Kalorijas - 96.

Šajā kokteilī labāk neizmantot toniku - tas dod liekas 80 kalorijas un 21 gramu cukura. Labāk izvēlēties gāzētu ūdeni. Garšai var izmantot citronu sulu. Turklāt gāzēts ūdens palīdz uzturēt ūdens līmeni organismā.

Mohito bez cukura

Kalorijas - mazāk par 100.

Mohito satur apmēram 170 kaloriju, bet ir iespējams uztaisīt kokteili ar mazāk kalorijām. Vairāk laima un piparmētru - un sanāks lielisks dzēriens.

Vieglā "Asiņainā mērija" 

Kalorijas - mazāk nekā 100.

Parastā kokteilī ir līdz 400 kalorijām. Samazināt to daudzumu var, ja uzdzer mazāk tomātu sulas un mazāk pievieno garšvielas. Olīvu vietā var izmantot ķiršu tomātus.

Viegls alus

Kalorijas - 103.

Ne viss alus pārvēršas "alus vēderā". Atceries, jo tumšāks alus, jo vairāk kaloriju!

Šampanietis

Kalorijas - 120.

Šampanietis ir viens no nevainīgākajiem dzērieniem, ja runājam par figūru. Svarīgi  atcerēties: jo vairāk grādu, jo vairāk kaloriju. Bruts satur daudz mazāk kaloriju nekā saldais šampanietis. 

Diētiskais džins ar toniku

Kalorijas - 120.

Parastā tonika vietā labāk izvēlēties diētisko, jo tad dzērienā būs par 60 kalorijām mazāk. Džinu var atšķaidīt ar gāzētu ūdeni un pievienot rozmarīnu.

Baltvīns

Kalorijas - 121.

Ja dzer sauso vīnu, nevis rīslingu vai  proseko, tad viss ir labi.

Sarkanvīns

Kalorijas - 125.

Izvēlies sauso vīnu, ne kagoru!

Karstais todijs

Kalorijas - mazāk par 150.

Šis kokteilis tiek veidots no skoča un burbona, karstā ūdens, medus, citrona un kanēļa. Samazini kaloriju skaitu, pievienojot vairāk ūdens, mazāk medus, bet ar citronu un kanēli drīksti izpausties pēc sirds patikas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu