Pēc apšaudes pie centra "Vitality Academy" teritorijas, centra darbs netika pārtraukts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar, 30.septembrī piedzīvotā apšaude Aizputes novada, Lažas pagasta Lejasraķos pie svara korekcijas centra "Vitality Academy" teritorijas ierasto dienas ritmu nav ietekmējusi un centra darbs tiek turpināts ierastā režīmā, aģentūrai LETA apliecināja "Vitality Academy".

"Vitality Academy" pārstāvji skaidroja, ka nekādu plašāku informāciju nevar sniegt, jo policija turpina savu darbu, taču apliecināja, ka centrā mītošie cilvēki nav satraukti un viņi turpina savu ikdienu, lai sasniegtu savus mērķus svara samazināšanā.

Savukārt Aizputes novada priekšsēdētājs Juris Grasmanis sacīja, ka svara korekcijas centrā "Vitality Academy" par saviem apmeklētājiem rūpējas atbildīgi, jo drošība un kārtība ir augstā līmenī, un svešas personas centra teritorijā netiek ielaistas. Iespējams, tādēļ vakardienas starpgadījums noticis pie "Vitality Academy" teritorijas nevis tajā.

Grasmanis piebilda, ka saistībā ar notikušo Aizputes novads izskan ne labākajā veidā, taču ir skaidrs, ka pie notikušā nav vainīgi Aizputes novada iedzīvotāji. Gan cietušie, gan, iespējams, arī uzbrucēji ir iebraucēji.

Pašvaldības vadītājs informēja, ka uzņēmuma pārstāvji nav vērsušies pašvaldībā ar lūgumu palīdzēt, jo uzņēmēji paši ir ļoti spēcīgi. Ņemot vērā to, ka šajā iestādē par cilvēku drošību tiek domāts augstā līmenī, notikušais ir ļoti nepatīkams gadījums.

Jau ziņots, ka vakar pēcpusdienā Lažas pagastā tika sašauti trīs cilvēki.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA pastāstīja, ka apšaude notikusi kādā viesu namā, un tajā sašauti trīs cilvēki. Sākotnējā informācija liecina, ka sašauto cilvēku gūtie ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Cietušo vecumu un dzimumu policijā pašlaik nevarēja precizēt. Pašlaik nav plašākas informācijas arī par šāvēju.

Sākts kriminālprocess, tiek skaidroti notikušā apstākļi. Sīkāk par notikušo policija sola informēt pirmdien.

Latvijas Televīzija, atsaucoties uz Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieku Rimantu Kārkliņu, vēstīja, ka uzbrukums varētu būt bijis pasūtījuma slepkavības mēģinājums. Noziegums vērsts pret personām, kas atradās automašīnā, un tas ļauj secināt, ka tieši šīs personas bija uzbrukuma mērķis, skaidrojis Kārkliņš.

Viņš norādījis, ka noziegumā saskatāmas pasūtījuma slepkavības pazīmes, un kriminālprocess sākts par slepkavības mēģinājumu.

Policija aicina ikvienu sniegt informāciju, kas varētu palīdzēt nozieguma izmeklēšanā un atklāšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu