Jūrmalas domes deputāts: ļoti daudzi jūrmalnieki zināja Trukšņa atkarības problēmas (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Vai Jūrmalā gaidāma kārtējā varas maiņa? Pāris dienas pirms Saeimas vēlēšanām klajā nākusi informācija, ka kūrortpilsētas mērs Gatis Truksnis sodīts par kokaīna šļirču uzglabāšanu, vēsta raidījums LNT Ziņas. 

Gata Trukšņa nedienas sākās pirms diviem gadiem. Viņam tika piemērots aizdomās turamā statuss korupcijas apkarotāju sāktā kriminālprocesā par partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Drīz pēc tam viņš no amata tika gāzts. Tomēr jau mēnesi pēc tam Truksnis savā krēslā atgriezās.

Jūrmalā notiekošais atbalsojās arī Rīgā. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdē pirmdien panākta vienošanās par notikušo nerunāt līdz Saeimas vēlēšanām.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze atzīst, ka šī ir mērķtiecīgi tendēta antireklāma, ko acīmredzot kāds politiskais spēks vai kāds cits ir pasūtījis, līdz ar to mēs par to tagad nerunājam. 

Vienlaikus ZZS nosoda narkotisko vielu lietošanu kā nepieņemamu un sola pēc vēlēšanām noskaidrot, vai publiski izskanējusī informācija atbilst patiesībai.

"Atkāpšanās no amata, tad tas ir pirmais tādā gadījumā, kas ir jādara, ja tā ir taisnība," pauž ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Tikmēr Jūrmalas domes opozīcija jau otrdien no rīta iesniegs pašvaldībā savus parakstus, izsakot Truksnim neuzticību.

"Ļoti daudzi jūrmalnieki zināja šīs atkarības problēmas – gan alkohols, gan narkotikas, arī domas sēdē mēs bieži novērojām, un viens paziņa ārsts, kas bija vienā sēdē, man apstiprināja, ka tās varētu būt šīs. Viņš bija ļoti nervozs, ļoti neadekvāti reaģēja uz piezīmēm, ļoti steidzināja visus jautājumus, tā kā, lai ātrāk beigtu," novērojumos dalās Jūrmalas domes deputāts  Uldis Kronblūms (“Tev, Jūrmalai!”, Jaunā konservatīvā partija). 

"Varbūt tie notikumi ir veci, bet tas nemazina atbildību, vai tas ir bijis pirms diviem vai pieciem gadiem. Fakts kā tāds, ka tas ir noticis brīdī, kad Gatis Truksnis ir bijis Jūrmalas priekšsēdētājs, tas atbildību pilnīgi nekādi nemazina," uzsver Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (Nacionālā apvienība "VL” – TB/LNNK").

Pēc iesnieguma saņemšanas Jūrmalas domes ārkārtas sēde jāsasauc divu nedēļu laikā. Opozīcijas iespējas gāzt Truksni – gan šobrīd netiek vērtētas pārāk augstu, it īpaši, ja sēde tiek sasaukta jau pēc vēlēšanām.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu